Εξαφάνιση Πετίτο: Βρέθηκε πτώμα σε πάρκο - Εξαφανισμένος ο αρραβωνιαστικός της

Εξαφάνιση Πετίτο: Βρέθηκε πτώμα σε πάρκο - Εξαφανισμένος ο αρραβωνιαστικός της

Ένα πτώμα που μοιάζει με την περιγραφή της Γκαμπριέλ Πετίτο εντοπίστηκε χθες Κυριακή στο εθνικό πάρκο του Ουαϊόμινγκ, όπου επικεντρώνονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 22χρονης Αμερικανίδας που κατέγραφε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ταξίδι της στις ΗΠΑ με βαν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό της νεαρής, η οποία αγνοείτο από τις 11 Σεπετεμβρίου, καθώς διέσχιζε τις ΗΠΑ με βαν μαζί με τον αρραβωνιαστικό της. Το ταξίδι που ξεκίνησε τον Ιούλιο η Πετίτο με τον σύντροφό της Μπράιαν Λόντρι, 23 ετών, επρόκειτο να διαρκέσει τέσσερις μήνες και το ζευγάρι μοιραζόταν συχνά μέσω του Instagram YouTube φωτογραφίες και βίντεο από τους σταθμούς του.

Η Πετίτο επικοινώνησε με τους γονείς της για τελευταία φορά όταν το ζευγάρι βρισκόταν στο εθνικό πάρκο Grand Teton στο Ουαϊόμινγκ, εξήγησε η οικογένειά της. Χθες στην περιοχή εντοπίστηκε πτώμα που ταιριάζει με την περιγραφή της νεαρής γυναίκας, ανακοίνωσε το FBI σε συνέντευξη Τύπου.

«Νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα τα οποία ταιριάζουν με την περιγραφή της Γκαμπριέλ ‘Γκάμπι’ Πετίτο», ανακοίνωσε ο Τσαρλς Τζόουνς πράκτορας του FBI.

«Δεν έχει γίνει ακόμη η ταυτοποίηση από ιατροδικαστή προκειμένου να επιβεβαιωθεί 100% ότι βρήκαμε τη Γκάμπι, όμως η οικογένειά της έχει ενημερωθεί για τα ευρήματά μας», πρόσθεσε. «Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της Γκάμπι», σημείωσε.

Πριν δύο εβδομάδες –την 1η Σεπτεμβρίου-- ο Λόντρι επέστρεψε μόνος του σπίτι του στο Νορθ Πορτ της Φλόριντα με το βανάκι της φίλης του.

Ο νεαρός θεωρούνταν «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα για τον εντοπισμό της Πετίτο και είχε αρνηθεί να συνεργαστεί με την αστυνομία. Ο ίδιος αγνοείται από την προηγούμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία του Νορθ Πορτ.

Ενδοοικογενειακή βία

 

«Ο δικηγόρος της οικογένειας Λόντρι κάλεσε τους ερευνητές του FBI την Παρασκευή το βράδυ λέγοντας ότι οι γονείς του επιθυμούν να συζητήσουν για την εξαφάνιση του γιου τους», εξήγησε η αστυνομία.

«Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αν και ο Μπράιαν αποτελεί πρόσωπο ενδιαφέροντος στην εξαφάνιση της Γκάμπι, δεν καταζητείται για κάποιο έγκλημα».

Το ζευγάρι ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Νέα Υόρκη, αναρτώντας ειδυλλιακές φωτογραφίες από τη χώρα και το ίδιο χαμογελαστό δίπλα στο λευκό του βανάκι. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube οι δύο φιλιούνται με φόντο το ηλιοβασίλεμα και κάνουν βόλτα σε μια παραλία.

Ωστόσο, τον Αύγουστο η Πετίτο κατέθεσε καταγγελία στην αστυνομία της Γιούτα για ενδοοικογενειακή βία. Εικόνες από την κάμερα που έφερε αστυνομικός στη στολή του δείχνουν τη νεαρή κοπέλα αναστατωμένη να διηγείται ότι τσακώθηκε με τον σύντροφό της. Ο αστυνομικός ζήτησε από το ζευγάρι να περάσει μια νύκτα χωριστά προκειμένου να ηρεμήσει.

Ο Τσαρλς Τζόους δήλωσε ότι οι ερευνητές εξακολουθούν να εξετάζουν τις πληροφορίες που παρέχουν στις αρχές όλοι όσοι είχαν επαφή με την Πετίτο ή τον Λόντρι.