ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1951η
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Ερντογάν: Όσο η Τουρκία γίνεται ισχυρή, τόσο αυξάνονται οι επιθέσεις εναντίον της

Ερντογάν: Όσο η Τουρκία γίνεται ισχυρή, τόσο αυξάνονται οι επιθέσεις εναντίον της

«Όσο αυξάνεται η περιφερειακή και παγκόσμια ισχύ της Τουρκίας, αυξάνονται και οι επιθέσεις κατά της χώρας μας» δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε: «Σε κρίσιμα θέματα, από την Ανατολική Μεσόγειο ως το θέμα του Καραμπάχ,  προβάλλοντας την ισχυρή μας βούληση, δείξαμε σε όλο τον κόσμο, την αποφασιστικότητα μας». 

Μιλώντας -μέσω τηλεδιάσκεψης- σε τοπικές οργανώσεις του κυβερνώντος κόμματος, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Πλέον οι χάρτες που είχαν διαμορφωθεί πάνω στο τραπέζι, δεν μπορούν να εφαρμοστούν ούτε στην περιοχή μας, ούτε σε άλλες περιοχές», συνεχίζοντας: «Πλέον στην περιοχή μας δεν μπορεί εύκολα να προκληθεί πόλεμος, με σκοπό τη λεηλασία των φυσικών πόρων», εννοώντας τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε στην αντιπολίτευση αλλά και στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται από φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη κατά της κυβέρνησης. «Σ’ αυτή τη χώρα έχει δημοκράτες του γλυκού νερού. Η δημοκρατικότητα τους είναι μέχρι να δούνε τα ζόρια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: 

- Ξανάπιασε τις... «κουμπάρες» η Άγκυρα με πρόθυμους «θεατές» τους Ευρωπαίους