Επεισοδιακή συνεδρίαση της Χριστιανικής Ένωσης για τον υποψήφιο Καγκελάριο
Γερμανία

Επεισοδιακή συνεδρίαση της Χριστιανικής Ένωσης για τον υποψήφιο Καγκελάριο

Συνεχίζεται εδώ και τρεις ώρες η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με θέμα την ανάδειξη του υποψηφίου Καγκελάριου στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Παρόντες στην συνεδρίαση είναι και οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) 'Αρμιν Λάσετ και ο Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ, οι οποίοι μετρούν τις δυνάμεις τους. Τη συνεδρίαση παρακολουθεί και η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία ωστόσο ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να πάρει θέση.

Σύμφωνα με διαρροές από την αίθουσα που επικαλείται η εφημερίδα BILD, μέχρι τώρα έχουν λάβει τον λόγο πάνω από 50 βουλευτές, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν τοποθετηθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Μάρκους Ζέντερ. Επιπλέον, κάποιοι από τους βουλευτές ζήτησαν να διεξαχθεί ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάτι που μέχρι τώρα έχει απορρίψει ο κ. Λάσετ.

Ο επικεφαλής πάντως της Κ.Ο. της Χριστιανικής Ένωσης Ραλφ Μπρίνκχαους, σύμφωνα με την εφημερίδα, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις διαρροές που γίνονται διαρκώς από την ώρα που ξεκίνησε η συνεδρίαση, αποκαλώντας «γουρούνια συντρόφους» όσους τροφοδοτούν τα ΜΜΕ με πληροφορίες από μια εμπιστευτική συνεδρίαση.