ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

Φ. Ουλ. Μοντγκόμερι: Έως και 200.000 επιπλέον θάνατοι στη Γερμανία χωρίς lockdown

Έως και 200.000 επιπλέον θάνατοι στη Γερμανία χωρίς lockdown

Το lockdown είναι το μόνο πράγμα που βοηθά αυτήν τη στιγμή, διότι χωρίς αυτό θα προστεθούν έως και 200.000 θάνατοι στη Γερμανία έως ότου αποδώσουν οι εμβολιασμοί, σύμφωνα με την απαισιόδοξη πρόβλεψη του προέδρου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φράνκ Ούλριχ Μοντγκόμερι.

«Εάν οι πολιτκοί δεν συμφωνήσουν να επιβληθεί lockdown, αυτή η μόλυνση θα εξαπλωθεί εντελώς ανεξέλεγκτη σε ολόκληρη τη χώρα (τη Γερμανία). Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων. Εκτός των άλλων που έχουν ήδη πεθάνει, θα προστεθούν έως και 200.000 σύμφωνα με τις προβλέψεις μας. Προς το παρόν, το lockdown είναι το μόνο πράγμα που βοηθά ώσπου να αποδώσουν οι εμβολιασμοί», τόνισε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φράνκ Ούλριχ Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL.

Παράλληλα με το lockdown, ο Μοντγκόμερι ζήτησε επίσης τον σχεδιασμό ενός σαφούς οδικού χάρτη για την έξοδο από αυτό. «Όποιος αποφασίζει το lockdown πρέπει επίσης να έχει και ένα σχέδιο για το πώς θα βγει ξανά από αυτό», όπως είπε.

«Ακόμη και έναν χρόνο μετά την πανδημία, δεν υπάρχουν σχέδια προσανατολισμένα στο μέλλον: Νομίζω ότι ο ένας ή ο άλλος κ. πολιτικός θα πρέπει να σκεφτεί λίγο περισσότερο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Φράνκ Ούλριχ Μοντγκόμερι χαρακτήρισε επίσης τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ως θετικό πρότυπο: «Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει προκαθορίσει σαφή σενάρια ανοίγματος, αλλά είναι επίσης έτοιμος να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα του lockdown εάν δεν διατηρούνται οι (χαμηλές) τιμές συχνότητας των κρουσμάτων κορονοϊού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ