Ένας νεκρός και 75 αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Τυνησίας

Ένας νεκρός και 75 αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Τυνησίας

Εβδομήντα πέντε άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο υπερφορτωμένου πλεούμενου που μετέφερε μετανάστες ανοικτά των ακτών της Τυνησίας σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και έναν αξιωματούχο, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη αυξάνεται.

Ο ΔΟΜ ανέφερε πως 24 άνθρωποι διασώθηκαν από το πλεούμενο, το οποίο αναχώρησε από τις ακτές της Ζαουάρα στη Λιβύη και βυθίστηκε ανοικτά της Σφαξ.

Τυνήσιος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε στο Reuters πως η ακτοφυλακή ανέσυρε ένα πτώμα καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους 75 ανθρώπους που αγνοούνται.

Τους τελευταίους μήνες, δεκάδες άνθρωποι πνίγηκαν ανοικτά των τυνησιακών ακτών, καθώς αυξάνεται η συχνότητα των προσπαθειών διάπλου της Μεσογείου από την Τυνησία και τη Λιβύη για την Ιταλία.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν κάνει το επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.

Στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δείχνουν πως τουλάχιστον 123.000 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία το 2021, σε σύγκριση με τουλάχιστον 95.000 το 2020