Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 14:16

-A +A

ΕΕ: Αυστηροί κανόνες για το 5G - Δεν αποκλείεται η Huawei

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 14:16
ΕΕ: Αυστηροί κανόνες για το 5G - Δεν αποκλείεται η Huawei
-A +A

Η ΕΕ δεν σκοπεύει κατ' αρχήν να αποκλείσει την κινεζική Huawei από την ανάπτυξη του δικτύου 5G στην Ευρώπη, όμως ορίζει «αυστηρούς κανόνες», δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν μαζί με την Επίτροπο Ανταγωνισμού και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Μαργκρέτ Βερστάγκερ.

Οι δυο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παρουσίασαν μια «εργαλειοθήκη» για την ανάπτυξη των δικτύων 5G που δημιουργήθηκε από τα κράτη μέλη της Ένωσης σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Το θέμα δεν είναι να επιβληθούν διακρίσεις, αλλά να τεθούν κανόνες. Θα είναι αυστηροί, θα είναι απαιτητικοί και προφανώς θα υποδεχθούμε στην Ευρώπη όλες τις εταιρείες που θα θέλουν να τους εφαρμόσουν», δήλωσε ο επίτροπος Μπρετόν ενώπιον των ευρωβουλευτών.

Στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ συνίσταται μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούν διαφορετικούς παρόχους 5G παρά να εξαρτώνται από μία εταιρεία. Οι πάροχοι πρέπει να αξιολογούνται βάσει τεχνικών και μη τεχνικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου παρεμβάσεων από εταιρείες που έχουν άμεση σχέση με κράτη όπως η Κίνα.

Οι μη δεσμευτικές συστάσεις, που συμφωνήθηκαν από τις 28 χώρες του μπλοκ, επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ οι ανησυχίες επικεντρώνονται κυρίως στην Huawei.

Δεύτερη στην αγορά των smartphones, η κινεζική Huawei έχει επιβληθεί στην ανάπτυξη του δικτύου 5G έναντι των αντιπάλων της, της σουηδικής Ericsson, της φινλανδικής Nokia και της νοτιοκορεατικής Samsung.

Η κινεζική Huawei με ανακοίνωσή της χαιρέτισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «η οποία της επιτρέπει να συμμετάσχει στην εγκατάσταση του 5G». Η προσέγγιση αυτή «αντικειμενική και βασισμένη στα γεγονότα για την ασφάλεια του 5G επιτρέπει στην Ευρώπη να αποκτήσει ένα περισσότερο ασφαλές και ταχύ δίκτυο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Huawei.
 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα