Δραματική έκκληση σε Κογκρέσο και Λευκό Οίκο από CEO μεγάλων επιχειρήσεων

Δραματική έκκληση σε Κογκρέσο και Λευκό Οίκο από CEO μεγάλων επιχειρήσεων

Την ανάγκη για άμεση συμφωνία στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας εκφράζουν με επιστολή τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι 100 μεγάλων επιχειρήσεων των ΗΠΑ μεταξύ των οποίων οι επικεφαλής των Starbucks, Alphabet και Microsoft. 

Με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους, Δημοκρατικούς και Λευκό Οίκο να προχωρούν αλλά χωρίς αποτέλεσμα, οι επικεφαλής προειδοποίησαν ότι χωρίς πρόσθετη βοήθεια, οι μικρές επιχειρήσεις - οι οποίες απασχολούν σχεδόν το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της χώρας - θα βρεθούν ενώπιον της καταστροφής.

«Δεν μπορούμε να μην τονίσουμε αρκετά την επείγουσα ανάγκη δράσης», ανέφερε η επιστολή. «Προβλέπουμε ένα κύμα λουκέτων  εάν δεν ληφθούν σύντομα τα σωστά μέτρα. Αν αφήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις να κλείσουν τότε οι προσωρινές απώλειες θέσεων εργασίας θα γίνουν μόνιμες». 

Η επιστολή αυτή έρχεται την ώρα που η Νάνσι Πελοζι επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσε με φόντο τις σημερινές διαπραγματεύσεις ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία αυτή την εβδομάδα.