ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

«Δολοφόνο» βρεφών αποκάλεσε τον Νετανιάχου το «δεξί χέρι» του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν

«Δολοφόνο» βρεφών αποκάλεσε τον Νετανιάχου το «δεξί χέρι» του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν
AP Photo

Νέα σκληρή επίθεση εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τις συρράξεις στην Παλαιστίνη, εξαπέλυσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος με τα πύρα κατά του κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ να έρχονται αυτή τη φορά από τον επίσημο εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Ιμπραήμ Καλίν χαρακτηρίζει τον Νετανιάχου «δολοφόνο βρεφών» ενώ σημειώνει πως ο Ταγίπ Ερντογάν φέρει το παλαιστινιακό ως «ιερό λείψανο».

«Το να αναφέρουμε τον Πρόεδρό μας, ο οποίος φέρει την παλαιστινιακή υπόθεση ως ιερό λείψανο, και τον Νετανιάχου, τον δολοφόνο βρεφών, στην ίδια πρόταση, μόνο τους Σιωνιστές κάνει χαρούμενους. Αυτή η ιερή αναλογία δεν είναι πολιτική, αλλά αφορά στο νου και την συνείδηση», γράφει χαρακτηριστικά.

Ως γνωστόν οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν εξαπολύσει ουκ ολίγες επιθέσεις κατά του Ισραήλ, με το οποίο πριν λίγο καιρό προσδοκούσαν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε προ ημέρων «Δεν νιώθουμε ευχάριστα και δεν θα ανεχτούμε τη βιαιότητα του Ισραήλ προς την Παλαιστίνη, ακόμα κι αν μεγάλο μέρος του κόσμου αγνοεί τα γεγονότα. Έτσι όπως δεν επιτρέψαμε να δημιουργηθεί τρομοκρατικός διάδρομος κατά μήκος των συνόρων μας με τη Συρία, σήμερα είμαστε αποφασιστικά αντίθετοι με αυτούς που απλώνουν τα χέρια τους στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ. Είναι καθήκον τιμής για ολόκληρη την ανθρωπότητα να σταθεί απέναντι στην επίθεση του Ισραήλ στις παλαιστινιακές πόλεις και στην Ιερουσαλήμ».

Σε μια άλλη χαρακτηριστική δήλωση, ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ είχε πει «Η κυβέρνηση του Νετανιάχου είναι μηχανή εγκλήματος στο Ισραήλ. Δεν έχει απομείνει έγκλημα που δεν έχει διαπράξει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτή η δομή, που ονομάζεται κυβέρνηση, λειτουργεί ως  μηχανή σφαγής. Με τις επιθέσεις στη Γάζα, συνεχίζει να διαπράττει κάθε είδους εγκλήματα σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές στην ιστορία. Οι προσπάθειες του Προέδρου μας να κινητοποιήσει ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζονται».