CNN: Κλίντον, Μπους και Ομπάμα θα κάνουν δημόσια το εμβόλιο

CNN: Κλίντον, Μπους και Ομπάμα θα κάνουν δημόσια το εμβόλιο

Οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον ανακοίνωσαν ότι προσφέρονται εθελοντικά να κάνουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μπροστά στις κάμερες, με στόχο να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην ασφάλεια τους μόλις η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δώσει το «πράσινο φως». 

Οι τρεις τελευταίοι πρώην πρόεδροι ελπίζουν ότι η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προώθηση της εμπιστοσύνης στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του εμβολίου θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα καθώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας προσπαθούν να πείσουν το κοινό.

«Εμπιστεύομαι πλήρως τον Άντονι Φάουτσι, τον οποίο γνωρίζω και έχω συνεργαστεί», είπε ο Ομπάμα. «Αν μου λέει λοιπόν ότι αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές, τότε θα το κάνω χωρίς δισταγμό», πρόσθεσε. 

Η οικογένεια Μπους έχει μια προϊστορία συνεργασίας με άλλους προέδρους για την προώθηση σημαντικών ζητημάτων. Ο πατέρας και η μητέρα του Μπους του νεότερου, ο πρώην πρώην Πρόεδρος Τζορτζ Μπους και η Μπαρμπάρα Μπους, έκαναν μια εμπορική πτήση τις ημέρες μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού.

Ο Μπους και ο Κλίντον συνεργάστηκαν για τη συγκέντρωση χρημάτων για περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Κατρίνα το 2005 και για άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, τα χρόνια μετά τις προεδρίες τους.

AP Photo/Carolyn Kaster