Brexit: «Ανοιχτό παράθυρο» για παραχωρήσεις αφήνει το Λονδίνο

Brexit: «Ανοιχτό παράθυρο» για παραχωρήσεις αφήνει το Λονδίνο

Έτοιμοι να βάλουν «νερό στο κρασί» τους είναι Βρετανοί αξιωματούχοι σχετικά με την αμφιλεγόμενη νομοθεσία του Brexit, προκειμένου να δώσουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, οι οποίες βρίσκονται σε αδιέξοδο. 

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θέλει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε σχετικά μικρές παραχωρήσεις στο θέμα του Brexit καθώς η πόρτα παραμένει μισάνοιχτη.

«Θα ήταν λογικό γι' αυτούς σ' αυτό το σημείο να κάνουν αυτά τα επιπλέον βήματα για να έρθουν πιο κοντά σε μας στα ζητήματα που παραμένουν προς συζήτηση. Δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα και αυτό είναι απογοητευτικό», δήλωσε στο Sky News ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, Βρετανοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να αποδυναμώσουν την αμφιλεγόμενη νομοθεσία για το Brexit του Μπόρις Τζόνσον, σε μία κίνηση που θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή στις αποτυχημένες συνομιλίες ΕΕ και Λονδίνου, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα.

Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις είναι η απουσία εμπιστοσύνης, μετά και την απόφαση του Τζόνσον να ξαναγράψει μονομερώς στοιχεία της Συμφωνίας Αποχώρησης στο βρετανικό νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά. Η Ένωση έχει προσφύγει νομικά κατά της κίνησης αυτής και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ζητήσει από τον Βρετανό πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τις αμφιλεγόμενες ρήτρες, που αφορούν το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία.