7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Βρετανία: Κατά της πρόωρης άρσης των περιοριστικών μέτρων τάσσονται οι ειδικοί

Βρετανία: Κατά της πρόωρης άρσης των περιοριστικών μέτρων τάσσονται οι ειδικοί

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Γουίτι προειδοποίησε σήμερα κατά της πρόωρης χαλάρωσης των περιορισμών για τον κορονοϊό τονίζοντας οτι η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει ξανά.

Ο Γουίτι τόνισε εκ νέου ότι παρά τη πρόοδο στους εμβολιασμούς και τη μείωση των κρουσμάτων, δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση επιτάχυνση της χαλάρωσης και παράκαμψη των περιοριστικών μέτρων.

«Οι μολύνσεις θα αυξηθούν ξανά καθώς η οικονομία ανοίγει, αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε ο Γουίτι στην επιστημονική και τεχνολογική επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων, επισημαίνοντας ότι αυξάνονται οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται και στην ηπειρωτική Ευρώπη.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν τελειώσει, αλλά θα τους ενθαρρύνω να κοιτάξουν την ηπειρωτική Ευρώπη αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε. «Είναι εύκολο να ξεχνάμε πόσο γρήγορα τα πράγματα μπορούν να γίνουν άσχημα ξανά, αν δεν προσέξουμε», κατέληξε.

Τα δεδομένα από τα μοντέλα που εξέτασε η επιτροπή SAGE έδειξαν ότι ακόμα και κάτω από το πιο αισιόδοξο σύνολο υποθέσεων, αναμένονται τουλάχιστον 30.000 θάνατοι λόγω του COVID-19.

«Εάν χαλαρώσουμε χωρίς προσοχή τότε θα υπάρξει ένα κύμα μετάδοσης στους νεότερους ενήλικες - και θα έχουμε αύξηση των λοιμώξεων σε ηλικιωμένους ενήλικες - είτε επειδή δεν εμβολιάστηκαν είτε το εμβόλιο δεν τους προστατεύει πλήρως», είπε ο Γουίτι.