Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 10:48

-A +A

Boeing: Σχέδια απορρόφησης των οικονομικών κραδασμών εξαιτίας των 737ΜΑΧ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 10:48
Boeing: Σχέδια απορρόφησης των οικονομικών κραδασμών εξαιτίας των 737ΜΑΧ
-A +A

Η Boeing εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω δανεισμού για την αντιμετώπιση της κατάστασης, την ώρα που το οικονομικό κόστος της όλης κατάστασης γύρω από τα 737ΜΑΧ αυξάνεται για την Boeing και από τον τερματισμό της παραγωγής του αναφερόμενου τύπου αεροσκάφους, την καταβολή οικονομικών αποζημιώσεων προς τις εταιρείες που δεν έχουν παραλάβει τα αεροσκάφη τους, αλλά και την υποστήριξη της αλυσίδας παροχής ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με δήλωση μιας πηγής στο Reuters τα σχέδια της εταιρείας, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αργότερα μέσα στον Ιανουάριο.

O Δημοκρατικός βουλευτής Πίτερ ΝτεΦάζιο που προεδρεύει στην Επιτροπή Μεταφορών και Υποδομών της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε πως έχει συμβουλεύσει τον νέο εκτελεστικό διευθυντή της Boeing Ντέιβιντ Καλχούν στην διάρκεια μιας συζήτησης ότι είναι απαραίτητο «να κάνει κάτι προκειμένου να εκτονώσει την πίεση που ασκείται από την Wall Street προς την Boeing και η οποία οδήγησε σε όλο αυτό», αναφερόμενος στην δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τομέας παραγωγής πολιτικών αεροσκαφών της εταιρείας, μετά τα δύο τραγικά δυστυχήματα με αεροσκάφη 737ΜΑΧ.

Ο Καλχούν ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του, καθώς η Boeing προσπαθεί να ανακάμψει, ενώ τα 737ΜΑΧ παραμένουν καθηλωμένα σε παγκόσμιο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο, μετά την απώλεια 346 ανθρώπων στα δύο αεροπορικά δυστυχήματα.

Ο 62χρονος Καλχούν είναι διευθυντής στην Boeing για πολλά χρόνια, ενώ επιλέχθηκε για την θέση του προέδρου τον περασμένο Οκτώβριο, αφού το διοικητικό συμβούλιο της Boeing αποφάσισε την απομάκρυνση του προκατόχου του Ντένις Μούλενμπεργκ, ενώ τα καθήκοντα του εκτελεστικού διευθυντή του ανατέθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου, μετά από την απόλυση του Μούλενμπεργκ.

Η απομάκρυνση του Μούλενμπεργκ έλαβε χώρα μετά τις μεγάλες ανησυχίες για τις σχέσεις μεταξύ της Boeing και των αρμόδιων αμερικανικών αρχών εποπτείας, αναφορικά με τις προδιαγραφές για την πλοϊμότητα του Boeing 737MAX.

Από πλευράς της, η Boeing εκτιμά το οικονομικό κόστος από την καθήλωση των αεροσκαφών 737ΜΑΧ στο έδαφος στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα με συνεχιζόμενη οικονομική επιβάρυνση για την εταιρεία κι αναφορικά με την κερδοφορία του τέταρτου τριμήνου του 2019, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 29 Ιανουαρίου.

Το οικονομικό κόστος της όλης κατάστασης γύρω από τα 737ΜΑΧ αυξάνεται για την Boeing και από τον τερματισμό της παραγωγής του αναφερόμενου τύπου αεροσκάφους, την καταβολή οικονομικών αποζημιώσεων προς τις εταιρείες που δεν έχουν παραλάβει τα αεροσκάφη τους, αλλά και την υποστήριξη της αλυσίδας παροχής ανταλλακτικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα