Αξιωματούχος Κίνας: «Δεχόμαστε με ταπεινότητα» την κριτική για τον κορονοϊό

Αξιωματούχος Κίνας: «Δεχόμαστε με ταπεινότητα» την κριτική για τον κορονοϊό

Η δημόσια κριτική για την αρχική αντίδραση στην επιδημία του νέου κορονοϊού είναι κατανοητή δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος της Κίνας, ο οποίος όμως υπερασπίστηκε ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση το Πεκίνο.

«Με μια τέτοια μεγάλη επιδημία στην Κίνα και τον κόσμο, είναι απολύτως φυσιολογικό να δεχόμαστε επικρίσεις από το κοινό», είπε ο Γκάο Φου, ο διευθυντής του κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης. «Τις δεχόμαστε με ταπεινότητα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γκάο είπε ότι το κέντρο ελέγχου ασθενειών θα πρέπει να βελτιώσει τον μηχανισμό ανταπόκρισης στις επιδημίες. Παρά τις όποιες αδυναμίες της υπηρεσίας στην αντιμετώπιση της κρίσης, υποστήριξε ότι η διαχείριση ήταν «καλή» σε σύγκριση με άλλες χώρες, αφού ήταν σαν να δίνει «εξετάσεις με τα βιβλία κλειστά».

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε οι Κινέζοι επιστήμονες ακόμη δεν μπορούν να καθορίσουν το πώς πέρασε ο ιός στους ανθρώπους και συμπλήρωσε ότι «Ελπίζω ότι ο κόσμος θα δώσει στους επιστήμονες περισσότερο χρόνο ώστε να κατανοήσουμε τον ιό αυτόν».

Τέλος, ο Κινέζος αξιωματούχος χαρακτήρισε ως «θετικό» τον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών για την ανάπτυξη του εμβολίου για τη νόσο Covid-19, αναφέροντας παράλληλα ότι η Κίνα «διαπραγματεύεται με διάφορες χώρες για τη συνεργασία στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός εμβολίου».

Αρκετές χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, συνεχίζουν να επικρίνουν το Πεκίνο για έλλειψη διαφάνειας, ειδικά κατά το αρχικό στάδιο του ξεσπάσματος της πανδημίας, ενώ η Κίνα από πλευράς της χαρακτηρίζει ως «εξωφρενικές» αυτές τις κατηγορίες.


 

Διαβάστε Περισσότερα