8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Αύξηση 45% της αγοράς ακινήτων σε Κύπρο και Μάλτα από Ρώσους που θέλουν υπηκοότητα

Αύξηση 45% της αγοράς ακινήτων σε Κύπρο και Μάλτα από Ρώσους που θέλουν υπηκοότητα

Κατά 45% έχουν αυξηθεί από τις αρχές του έτους οι αγορές ακινήτων σε Κύπρο και Μάλτα από Ρώσους που θέλουν να αποκτήσουν την υπηκοότητα των χωρών αυτών, αναφέρει δημοσίευμα της ρωσικής οικονομικής εφημερίδας Vedomosti.

Η Μαρίνα Σαλάγιεβα, διευθύντρια του τμήματος ακινήτων εξωτερικού και ιδιωτικών επενδύσεων της κτηματομεσιτικής εταιρείας Knight Frank την οποία επικαλείται η εφημερίδα, δηλώνει ότι ενώ στην Κύπρο πέρυσι οι αγοραστές βασικά ενδιαφέρονταν να αγοράσουν κατοικίες (περίπου το 70% των αγορών), φέτος έχουν αυξηθεί οι αγορές επαγγελματικής στέγης, ιδιαίτερα ξενοδοχείων και ξενοδοχειακών διαμερισμάτων.

Ως επενδυτές οι Ρώσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε έργα από κοινού με ντόπιες κατασκευαστικές εταιρείες, να αγοράσουν ακίνητα που απαιτούν ανακατασκευή, καθώς τέτοιους είδους δραστηριότητες εντάσσονται στην σχετική νομοθεσία περί απόκτησης υπηκοότητας και επιπλέον είναι προσοδοφόρες, με έσοδα που αρχίσουν από το 20%.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, αυτή την στιγμή στην Μάλτα για την απόκτηση υπηκοότητας έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1600 αιτήσεις.

Στην Κύπρο, στους πρώτους 7 μήνες του 2018 πωλήθηκαν 5.400 ακίνητα, δηλαδή κατά 25,5% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Μάλιστα οι μισοί αγοραστές ακινήτων δηλαδή οι 2.700, ήσαν ξένοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ