Αυστρία: Στηρίζει την θέση της Κομισιόν ως προς την άρση της πατέντας

Αυστρία: Στηρίζει την θέση της Κομισιόν ως προς την άρση της πατέντας

Τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων Covid-19 υποστηρίζει ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας στη Βιέννη, ενώ τη σχετική πρωτοβουλία της προέδρου χαιρετίζει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν.

«Υποστηρίζουμε την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες, όπως επίσης στη διαδικασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που προτείνουν οι Αμερικανοί. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε όλο τον κόσμο για να νικήσουν την πανδημία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Καγκελαρίας.

Επίσης ανοιχτός σε «μη συμβατικούς δρόμους» για να περιοριστεί το ταχύτερο δυνατόν η παγκόσμια πανδημία εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών τονίζοντας ότι «η άρση πατεντών μπορεί να είναι ένας τέτοιος δρόμος, ωστόσο αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνον με διεθνή αλληλεγγύη και συνεργασία και ως εκ τούτου χαιρετίζω την πρωτοβουλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε αυτό το θέμα».