ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1955η
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

Αυστραλία: Τα κρούσματα αυξάνονται, τα μέτρα περιορισμού εντείνονται

Αυστραλία: Τα κρούσματα αυξάνονται, τα μέτρα περιορισμού εντείνονται

Οι πιο πυκνοκατοικημένες πολιτείες της Αυστραλίας ετοιμάζονται να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων αν η νέα έξαρση κρουσμάτων Covid-19 δεν τεθεί υπό έλεγχο, ανακοίνωσαν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters.

Η Αυστραλία ήταν από τις πιο επιτυχημένες χώρες στις προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας, ωστόσο τα νέα κρούσματα αυξάνονται τώρα διαρκώς.

Η πολιτεία της Βικτόρια κατέγραψε 238 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ακόμη και μετά την επιβολή καραντίνας την προηγούμενη εβδομάδα σε περίπου 5 εκατ. άτομα στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους, επέρριψε ευθύνες σε μια μειοψηφία που παραβιάζει τις οδηγίες, και προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί ίσως παραταθούν.

«Αν ο κόσμος δεν κάνει αυτό που πρέπει θα αναγκαστούμε να επιβάλλουμε επιπλέον περιορισμούς και πιθανόν να τους παρατείνουμε», δήλωσε.

Στη Νέα Νότια Ουαλία παρουσιάζεται επίσης έξαρση, και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω μέτρων, αποκλείοντας όμως την περίπτωση ολικού lockdown, λόγω των επιπτώσεων που θα είχε στην οικονομία.

Η πιθανότητα νέων περιορισμών αποδυναμώνει τις ελπίδες της Αυστραλίας για γρήγορη οικονομική ανάκαμψη, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας οδηγούν τη χώρα στην πρώτη οικονομική ύφεση εδώ και τριάντα περίπου χρόνια.