Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 22:42

-A +A

Αρνητικός ο Μπ. Τζόνσον για νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 22:42
Αρνητικός ο Μπ. Τζόνσον για νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία
-A +A

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα στην ηγέτιδα της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για ενδεχόμενη ανεξαρτησία της Σκωτίας, τονίζοντας ότι το προηγούμενο δημοψήφισμα του 2014 πρέπει να γίνει σεβαστό.

«Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πόσο παραμένει αντίθετος σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, συμφωνώντας με την πλειονότητα των πολιτών στη Σκωτία που δεν θέλουν να επιστρέψουν στον διχασμό και την αβεβαιότητα», ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ο πρωθυπουργός «πρόσθεσε πόσο καθοριστικό ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2014 και ότι αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό».

Από πλευράς της η Στέρτζον δήλωσε νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια του Λονδίνου και ότι η Σκωτία θα αποφασίσει η ίδια για το μέλλον της. Αναφερόμενη στο Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ανέφερε χαρακτηριστικά πως μπορεί να έχει την δικαιοδοσία για να οδηγήσει την Βρετανία στο Brexit, ωστόσο δεν την διαθέτει για να οδηγήσει την Σκωτία εκτός της Ενωμένης Ευρώπης. 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα