Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 21:44

-A +A

Αντισημιτικές παραστάσεις σε καρναβάλι στο Βέλγιο

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 21:44
Αντισημιτικές παραστάσεις σε καρναβάλι στο Βέλγιο
-A +A

Αντισημιτικές παράστασεις στην πόλη Ααλστ στο Βέλγιο προκάλεσαν την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «καρναβαλιστές», πολίτες, «σατίρισαν» τους Εβραίους, φορώντας μεγάλα γούνινα καπέλα, μακριές μύτες και στολές μυρμηγκιών.

«"Καρναβαλιστές", πολίτες της πόλης Aalst του Βελγίου, "σατίρισαν" τους Εβραίους φορώντας μεγάλα γούνινα καπέλα, μακριές μύτες και στολές μυρμηγκιών. Κάποιοι άλλοι φορούσαν ναζιστικές στολές! Αναπαράσταση της ναζιστικής προπαγάνδας της δεκαετίας του '30 που παρουσίαζε τους Εβραίους ως "παράσιτα" και δίπλα τους οι "ναζί", εκπρόσωποι της Αρίας φυλής, το 2020 στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ.

«Επαναλαμβάνουμε ότι η χρήση μιας λαϊκής και δημοφιλούς γιορτής χαράς και διασκέδασης ως μέσου για τη διάδοση αντισημιτικών στερεοτύπων δεν είναι απλά και μόνον μια χονδροειδής ασέβεια και προσβολή προς τον εβραϊκό λαό, αποτελεί μια χυδαία και κακόβουλη πράξη μίσους που υπενθυμίζει σε όλους πόσο εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί μια κοινωνία ώστε να οδηγηθεί στην αθλιότητα, τον κυνισμό και τελικά στη βαρβαρότητα με την ανοχή μάλιστα των τοπικών Aρχών της πόλης, παρά την αποδοκιμασία που διατύπωσε η Βελγίδα πρωθυπουργός».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα