Υβρεις Μπαχτσελί κατά Μητσοτάκη: Είναι ύπουλος και άνανδρος -  Έχει μετατραπεί σε πιόνι της Δύσης

Υβρεις Μπαχτσελί κατά Μητσοτάκη: Είναι ύπουλος και άνανδρος - Έχει μετατραπεί σε πιόνι της Δύσης

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εταίρος και επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι πολύ λυπηρό που έχει μετατραπεί σε πιόνι της Δύσης» και τον κατηγόρησε για υποκρισία.

Εξέφρασε μάλιστα τον προβληματισμό του για «το γεγονός ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο καταχειροκροτήθηκε 37 φορές» και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι βρήκαν οι βουλευτές στην ομιλία του Μητσοτάκη, αλλά αν κάτι γνωρίζουμε είναι ότι συναντήθηκαν σε κοινό έδαφος κατά της Τουρκίας».

Ο Μπαχτσελί μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του τόνισε πως «αποτελεί ιστορική ρήξη, άτιμη αδυναμία ότι αυτός ο πρωθυπουργός, που δειλά κατέφυγε κάτω από τα φτερά των ΗΠΑ και μιλά πέρα-δώθε, φιλοδοξεί να γίνει το πιόνι της Δύσης. Ο Μητσοτάκης, που έφερε στην ατζέντα τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και παραπονέθηκε για την Τουρκία, είναι τόσο ύπουλος και άνανδρος όσο οι παππούδες του. Το τουρκικό έθνος θα αντισταθεί μέχρι τέλους στην πολιτική των παρενοχλήσεων και των προκλήσεων της Ελλάδας και θα σταθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες απέναντι στους επιτιθέμενους στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

Αν γίνουν αποδεκτές Σουηδία και Φινλανδία να αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ

Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ, εάν γίνει αποδεκτό το ενταξιακό αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εταίρος και επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί λέγοντας πως αυτό πρέπει να συζητηθεί, ενώ επιτέθηκε και κατά της Ελλάδος και του πρωθυπουργού της.

Όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο Α haber, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του ο Μπαχτσελί εξέφρασε την πεποίθηση πως η αποδοχή των δυο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία θα ανοίξει το θέμα της συζήτησης για την αποχώρηση της Άγκυρας. «Η Τουρκία δεν είναι χωρίς επιλογές. Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν γεννηθήκαμε με το ΝΑΤΟ. Δεν θα χαθούμε χωρίς το ΝΑΤΟ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως κατηγόρησε τις δυο υποψήφιες χώρες πως έχουν στενές και φιλικές σχέσεις με την «αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK» και πως βρίσκονται σε επίπεδο που δεν μπορεί να κρυφτεί. Υποστήριξε ότι «η Σουηδία είναι μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών όπλων του PKK» και υπογράμμισε ότι η ένταξή τους «σημαίνει ναι στην τρομοκρατία».

Επανέλαβε ότι «οι σωστές επιφυλάξεις της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν έχουν ακόμη ληφθεί υπόψη από τους συνομιλητές της». «Πολύς λόγος γίνεται, αποτέλεσμα δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, σύμφωνα με την Cumhuriyet, είπε ότι «η Κύπρος είναι Τουρκική και οι Τούρκοι θα μείνουν» και ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο» για να σημειώσει επιγραμματικά: «Η μοίρα της Κύπρου δεν είναι ο ελληνισμός, αλλά η τουρκοκρατία».