Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε ένα από τα παλαιότερα πολυκαταστήματα των ΗΠΑ

Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε ένα από τα παλαιότερα πολυκαταστήματα των ΗΠΑ

Η αλυσίδα λιανικής Lord&Taylor, με τουλάχιστον 200 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την Κυριακή μαζί με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Le Tote Inc, για να προστεθεί στη μακρά λίστα των επωνύμων ονομάτων που επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, η αλυσίδα είχε κλείσει προσωρινά τα 38 καταστήματα της ανά την αμερικανική επικράτεια ώστε συνέχισε να λειτουργεί μέσω διαδικτύου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους από τη στιγμή που η Le Tote Inc εξαγόρασε την Lord&Taylor από την Hudson Bay Co.

Η Lord&Taylor θεωρείται εκ των πλέον ιστορικών καταστημάτων λιανικής, ήταν η πρώτη που εγκατέστησε ανελκυστήρα, και προσέλαβε μια γυναίκα CEO - την Ντόροθι Σέιβερ, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμπορικού σήματος της αλυσίδας τη δεκαετία του '40 και του '50.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την τάση που έχει δημιουργηθεί από τα μέσα Απριλίου οπότε και αλυσίδες πολυκαταστημάτων, όπως η J.C. Penney και η Neiman Marcus, κήρυξαν πτώχευση αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν την στροφή των καταναλωτών στις αγορές μέσω διαδικτύου. Περισσότεροι από είκοσι μεγάλοι ιδιωτικοί λιανοπωλητές στις ΗΠΑ έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης μέσα στο 2020, ενώ οι προβλέψεις για το κλάδο είναι διόλου θετικές. 

Φωτογραφία: AP