Αίγυπτος: Πάνω από 10.000 κρούσματα - Στους 544 οι νεκροί συνολικά

Αίγυπτος: Πάνω από 10.000 κρούσματα - Στους 544 οι νεκροί συνολικά

Τα 10.000 κρούσματα από κορονοϊό ξεπέρασε σήμερα η Αίγυπτος, καθώς με 347 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα από τον κορονοϊό έφτασαν τα 10.093 άτομα. Παράλληλα, με 11 νέους θανάτους από επιπλοκές του COVID-19, τα συνολικά θύματα στην Αίγυπτο έφτασαν τα 544 άτομα.

Μέχρι σήμερα, 2.326 άτομα έχουν αναρρώσει πλήρως από τον κορονοϊό, ενώ 2.811 άτομα παρουσιάζονται αρνητικοί στον ιό. Να σημειωθεί ότι για να καταγραφούν τα πρώτα 1.000 κρούσματα στην Αίγυπτο χρειάστηκαν επτά εβδομάδες, ενώ αυτές τις ημέρες τα κρούσματα αυξάνονται κατά 1.000 κάθε τρεις περίπου ημέρες.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι με επιστολή του, ο Πρόεδρος του Αιγυπτιακού Ιατρικού Συνδικάτου Χουσεΐν Ηαΐρι απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι, ζητώντας να επιβληθεί πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα, για δύο εβδομάδες ή μέχρι το τέλος του Ραμαζανίου (24 Μαΐου) για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς η ισχύουσα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αίγυπτο περιορίζεται από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί

Στο μεταξύ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε το αίτημα της Αιγύπτου για οικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 2,772 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της χώρας που απορρέουν από την παγκόσμια πανδημία κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός τύπος, το ΔΝΤ αναφέρει ότι η παγκόσμια πανδημία προκαλεί μία άμεση και σοβαρή οικονομική αναστάτωση που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σκληρή μακροοικονομική σταθερότητα της Αιγύπτου, εάν δεν αντιμετωπιστεί. Πρόσθεσε επίσης ότι με την απόφαση του ΔΝΤ, θα βοηθηθεί η ανακούφιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, όπως στον τομέα της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας και της στήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων.

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι η Αίγυπτος επέτυχε μία αξιοσημείωτη ανάκαμψη πριν από την παγκόσμια πανδημία, προσθέτοντας ότι οι αιγυπτιακές αρχές έχουν ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Τέλος, το ΔΝΤ δηλώνει ότι θα διατηρήσει τις στενές επαφές του με την αιγυπτιακή κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου, όντας έτοιμο να παράσχει συμβουλές και οποιαδήποτε περαιτέρω υποστήριξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Nariman El-Mofty