Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 63 είναι οι νεκροί και 83 οι τραυματίες, από τη βομβιστική επίθεση στην Κανταχάρ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 63 είναι οι νεκροί και 83 οι τραυματίες, από τη βομβιστική επίθεση στην Κανταχάρ

Ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Κανταχάρ, αυξήθηκε σε τουλάχιστον 63 νεκρούς, όπως δήλωσε σήμερα μία πηγή ενός τοπικού νοσοκομείου, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε επίσης, στους 83 τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν την αιματηρή επίθεση, χθες στην Κανταχάρ, ενώ ένας τέταρτος πυροβολούσε κατά των πιστών στο τέμενος.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση SITE Intelligence Group, που παρακολουθεί τις διαδικτυακές δραστηριότητες των τζιχαντιστικών οργανώσεων, κοινοποίησε μία ανακοίνωση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν στην οποία, η αναφερόμενη ισλαμική οργάνωση, αναφέρει ότι ήταν πίσω από αυτό που χαρακτηρίζει ως μία διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή που διαπράττεται επίθεση σε τέμενος στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της προσευχής με δεκάδες νεκρούς. Την περασμένη εβδομάδα δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παρόμοια επίθεση στο σιιτικό τέμενος της πόλης Κουντούζ. Την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν.

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει απαγορευτεί υπόψιν στη Ρωσία.