7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway: Όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος οδηγός

Νέα Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway: Όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος οδηγός

Έχοντας ήδη κερδίσει μια θέση στην καρδιά του Ευρωπαίου καταναλωτή, το Dacia Sandero επανέρχεται δριμύτερο με δύο εντελώς νέα, διακριτού χαρακτήρα και ολικά αναβαθμισμένα μοντέλα, τα Sandero Streetway και Sandero Stepway, που καταφέρνουν να τιμούν την παράδοση της εταιρίας, προσφέροντας όχι μόνο κορυφαία σχέση αξίας/τιμής, αλλά και τη μοναδική δυνατότητα επιλογής εκδόσεων διπλού καυσίμου, με εργοστασιακό LPG. 

Βασιζόμενα σε νέο πλαίσιο, υιοθετώντας μια μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση, διαθέτοντας πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας, προσφέροντας κορυφαία ευρυχωρία στο εσωτερικό και με νέους κινητήρες που εξασφαλίζουν απόδοση και οικονομία, τα νέα Dacia Sandero Streetway και Sandero Stepway μόλις ξεκίνησαν την καριέρα τους στην ελληνική αγορά με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με κορυφαίο value for money. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα. 

Δύο ξεχωριστά μοντέλα

Τα νέα Dacia Sandero Streetway και Sandero Stepway έχουν compact διαστάσεις που τα τοποθετούν ελαφρώς πάνω από τα τυπικά σουπερμίνι και λίγο κάτω από τα τυπικά μικρομεσαία, με ό,τι καλό μπορεί αυτό να συνεπάγεται σε επίπεδο χώρων και ευελιξίας. Το νέο Dacia Sandero Stepway αποτελεί μια μοναδική “crossover” πρόταση που δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να περιπλανηθεί άφοβα και εκτός δρόμου, με απόσταση από το έδαφος 17,4 εκατοστά, ενώ το νέο Streetway αποτελεί τη μετενσάρκωση του απόλυτου αστικού αυτοκινήτου, που αποσκοπεί να καλύψει όλες τις ανάγκες καθημερινής μετακίνησης. 

Dacia Sandero Streetway

Άλλος αέρας στο εσωτερικό

«Χτισμένα» πάνω στη νέα πλατφόρμα CMF του Groupe Renault, τα νέα Dacia Sandero Streetway και Sandero Stepway προσφέρουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό που συνολικά βρίσκεται μία κλάση επάνω, σε σχέση με το παρελθόν. Το ολοκαίνουριο ταμπλό είναι πιο εργονομικό και κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά, ενώ το ίδιο ισχύει συνολικά για το σαλόνι που προσφέρει τρείς θέσεις στο πίσω κάθισμα, ενώ διαθέτει δυνατότητα ασύμμετρης αναδίπλωσης της πλάτης του (1/3 - 2/3). Σημειώστε ότι οι διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι για μικροπράγματα που έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες φτάνουν τα 21 λίτρα. Όσο για το διαμέρισμα των αποσκευών, αυτό, χάρη στην κορυφαία χωρητικότητα των 410 λίτρων, μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε οικογενειακή μεταφορική ανάγκη. 

Αναβαθμισμένος εξοπλισμός…

Τα νέα Dacia Sandero Streetway και Sandero Stepway έρχονται «φορτωμένα» με αναβαθμισμένο εξοπλισμό που μπορεί να περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό με ψηφιακές ενδείξεις, κάρτα hands-free με δυνατότητα ανοίγματος του πορτμπαγκάζ με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικό χειρόφρενο, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, - αυτόματη ενεργοποίηση υαλοκαθαριστήρων, ενώ, για πρώτη φορά σε μοντέλο Dacia, προσφέρεται και ηλεκτρικά ανοιγόμενη γυάλινη ηλιοροφή.

Το νέο σύστημα πολυμέσων προσφέρεται σε τρεις επιλογές: Media Control, Media Display και Media Nav που συνδυάζονται είτε με έγχρωμη οθόνη αφής 8’’, είτε με ειδική βάση για την «ενσωμάτωση» του smartphone, το οποίο μετατρέπεται έτσι σε λειτουργικό στοιχείο του αυτοκινήτου. Σημειώστε ότι προσφέρεται και ασύρματη σύνδεση μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Dacia Sandero Stepway

…και αναβαθμισμένη ασφάλεια

Μεταξύ των στοιχείων εκείνων που αναβαθμίζουν την ασφάλεια των νέων Dacia Sandero Streetway και Sandero Stepway περιλαμβάνεται η στάνταρ αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων. Οι νέοι προβολείς Full LED Pure Vision βελτιώνουν την ορατότητα, χάρη στην κατά 37% αυξημένη εμβέλεια της δέσμης τους, που τώρα φτάνει τα 110 μέτρα και στο κατά 9% μεγαλύτερο εύρος τους (24 μέτρα), σε σύγκριση με τους προβολείς αλογόνου των μοντέλων προηγούμενης γενιάς.

Iδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον τομέα αυτόν παίζει η παρουσία συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist) και η ειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning). 

Dacia Sandero Streetway

Από την άλλη, συστήματα όπως η υποβοήθηση στάθμευσης, με τέσσερις αισθητήρες ραντάρ εμπρός και πίσω, αλλά και η κάμερα οπισθοπορείας, καθώς επίσης και η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill start assist) προσφέρουν ταυτοχρόνως άνεση και ασφάλεια.

Οικονομία με υγραέριο

Οι βενζινοκινητήρες των νέων Sandero πληρούν τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ρύπων, Euro 6D-Full, που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου του 2021. Η γκάμα ξεκινά με τον ατμοσφαιρικό, 3-κύλινδρο, 1 λίτρου, κινητήρα 1.0 SCe με 65 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και προσφέρεται μόνο στο νέο Sandero Streetway.

Στη συνέχεια έχουμε τους 3κύλινδρους, ενός λίτρου, turbo κινητήρες που τοποθετούνται τόσο στο νέο Sandero Streetway όσο και στο νέο Sandero Stepway. Πρόκειται για τον 1.0 TCe των 90 ίππων που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο CVT και τον 1.0 TCe 100 LPG, τον κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Dacia Sandero Stepway

Αυτός ο κινητήρας των 100 ίππων είναι που δίνει άλλα φτερά στα νέα Dacia Sandero Streetway και Sandero Stepway, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες τους να κάνουν σημαντική οικονομία στα καύσιμα, να επιτυγχάνουν ασυναγώνιστη αυτονομία έως 1.500 χλμ. με ένα γέμισμα και των δύο δεξαμενών, έχοντας ταυτόχρονα τη σιγουριά της εργοστασιακής εγκατάστασης του συστήματος υγραεριοκίνησης, που καλύπτεται από την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση του οχήματος.

Σταθερά υψηλό value for money

Τα δύο νέα Sandero είναι φανερό ότι διαθέτουν 100% το DNA της Dacia. Έχουν παραλάβει τη σκυτάλη από τους προκατόχους τους που κατάφεραν να  αναδειχθούν σε best-sellers, κατέχοντας την πρώτη θέση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις λιανικής, από το 2017. Κοιτώντας τον τιμοκατάλογο και αντιπαραβάλλοντάς τον με τη λίστα του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας είναι φανερό ότι τα νέα μοντέλα δεν θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν αυτή την επιτυχημένη πορεία. Με τιμή εκκίνησης από τα 11.980 ευρώ για το νέο Sandero Streetway και τα 14.380 ευρώ για το νέο Sandero Stepway, τα νέα μοντέλα της Dacia προσφέρουν κορυφαίο value for money, ενώ καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, καθώς και δωρεάν οδική βοήθεια 3 ετών.