Εγκαίνια της έκθεσης «Εγώ ένας άλλος» του Κλεομένη Κωστόπουλου

Εγκαίνια της έκθεσης «Εγώ ένας άλλος» του Κλεομένη Κωστόπουλου

Το βράδυ του Σαββάτου η κακοκαιρία δεν απέτρεψε το φιλότεχνο κοινό της Πάτρας, να παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης  «Εγώ ένας άλλος | I is another» του Κλεομένη Κωστόπουλου που διοργάνωσε η Art in Progress στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας.

Πρόκειται για μια αναδρομική έκθεση «εφ' όλης της ύλης» που περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα του καλλιτέχνη από τα τελευταία 20 χρόνια της δημιουργίας του. Την έκθεση επιμελήθηκε ο Θανάσης Μουτσόπουλος με τη βοήθεια της Τατιάνας Δήμου στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Η βραδιά ξεκίνησε στο αμφιθέατρο ομιλιών του Μουσείου όπου στο κοινό απευθύνθηκαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας κα. Ανίτα Κουμούση, ο επιμελητής της έκθεσης και καλλιτεχνικός διευθυντής του  RE-culture 4 κ. Μουτσόπουλος τοποθετώντας ξεκάθαρα το επίκαιρο πλαίσιο της έκθεσης αυτής. «Το ζωγραφικό έργο του Κλεομένη Κωστόπουλου και μετά από 100 ή 200 χρόνια θα καταλάβουμε ότι παράχθηκε σήμερα» είπε, δίνοντας στο κοινό τα θεωρητικά εργαλεία πρόσληψης ώστε να καταλάβει την έννοια της επικαιρότητας  και την ιδιαίτερη σημασία της. Στην ομιλία του ο Πατρινός ζωγράφος θέλησε να δώσει στοιχεία της ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής του και να σκιαγραφήσει την πορεία που ακολούθησε από την αρχή των σπουδών του στην ΑΣΚΤ Αθηνών, κατόπιν στην Γερμανία φτάνοντας το νήμα της δημιουργίας του στο σήμερα, στην Πάτρα. Μας μίλησε για τις εικαστικές του επιρροές, τις εσωτερικές και κοινωνικές αναζητήσεις του, που οδήγησαν  το έργο του να διακρίνεται τόσο σε χρονικούς όσο και θεματικούς κύκλους. Μας μίλησε ακόμη για το πώς έφτασε σήμερα η ζωγραφική του να χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό διαφορετικών τεχνοτροπιών και ρευμάτων της ζωγραφικής συνθέτοντας «ιστορικά στοιχεία με σκουπίδια του διαδικτύου» σε πίνακες διαστάσεων που ξεπερνούν τα τέσσερα μέτρα.

Στην συνέχεια κατά την περιήγησή τους στην έκθεση, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με μέλη της Art In Progress και με τον Κλεομένη Κωστόπουλο για το έργο του και την ζωγραφική τέχνη που παράγεται σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και το ρόλο των καλλιτεχνών σε περιόδους κρίσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου και είναι δωρεάν για το κοινό.
Μην την χάσετε!

Κάθε Κυριακή στις 12:00 θα υπάρχουν δωρεάν ξεναγήσεις-συζητήσεις για τους επισκέπτες και μάλιστα στις περισσότερες από αυτές θα συμμετέχει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή από τις 8:00 – 15:00.