7ος χρόνος, ημέρα 2221η
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Θα συνεχιστεί ο «Ρινόκερος» - Αντικαθίσταται ο Άρης Σερβετάλης

Θα συνεχιστεί ο «Ρινόκερος» - Αντικαθίσταται ο Άρης Σερβετάλης

Την ομόφωνη απόφαση να συνεχιστεί η παράσταση «Ρινόκερος», ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι και οι καλλιτέχνες του θεάτρου «Κιβωτός». Η ομάδα προχωρά σε αντικατάσταση του Άρη Σερβετάλη, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει, με το σκεπτικό ότι δεν επιθυμεί να παίζει σε κοινό αμιγώς εμβολιασμένων θεατών. Η απόφασή του προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες εντονότατη συζήτηση, στα social media, στον καλλιτεχνικό χώρο και ευρύτερα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας:

«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασής μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.

Παρόλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι και αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.
Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κάποιος επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών. Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση. Η ομάδα του ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ».