Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας το 66% - Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Pulse

Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας το 66% - Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή άμεση με τους πολίτες τάσσεται το 66% των πολιτών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse. Στο 48% ανέρχεται το ποσοστό των ανεμβολίαστων που δηλώνουν πως δεν προτίθενται να εμβολιαστούν και δεν πείθονται ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της επιβολής πρόσθετων μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Στο 11% καταγράφεται η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. Και ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Αλ. Τσίπρα να εξακολουθεί να υπολείπεται του Κανένα. Δημοσκοπική άνοδος για το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τον ΣΚΑΙ το 66% των πολιτών δηλώνουν πως βλέπουν θετικά την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε εργαζομένους πέραν του κλάδου των υγειονομικών που εφαρμόσθηκε. Αν και στα στοιχεία της δημοσκόπησης δεν αναφέρονται συγκεκριμένες κατηγορίες διευκρινίστηκε πως η ερώτηση περιελάμβανε στοιχεία ίδια με αυτά που είχε η προηγούμενη και στην οποία περιγράφονταν κατηγορίες όπως οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην εστίασε και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αυτό που προκύπτει πάντως είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν αντιμετωπίζει με αρνητικό τρόπο την υποχρεωτικότητα στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας και διαχείρισης της διασποράς του κορονοϊού. Άλλωστε στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται και ποσοστό της τάξεως του 56% που τάσσεται υπέρ της επιβολής πρόσθετων μέτρων ως προς τους περιορισμούς δραστηριοτήτων για τους ανεμβολίαστους.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι αν και παρατηρείται μείωση του ποσοστού των ανεμβολίαστων, οι αντιεμβολιαστές, αυτοί δηλαδή που δηλώνουν πως δεν πρόκειται να εμβολιαστούν και να πειστούν με οποιονδήποτε τρόπο παραμένει υψηλός. Αγγίζει το 48% μεταξύ των ανεμβολίαστων και εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη σχετική μέτρηση της ίδιας δημοσκοπικής εταιρείας.

Στο 11% η διαφορά, δεν αυξάνει ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Και στη δημοσκόπηση αυτή η διαφορά της κυβερνώσας παράταξης με την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει διψήφια. Με την κυβέρνηση να διανύει ήδη τον τρίτο χρόνο της το γεγονός πως η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να εισπράξει έστω από την φυσιολογική της φθορά καταδεικνύει την αδυναμία της να απευθυνθεί στους πολίτες. Καταρρίπτει δέ και το νέο σύνθημα που η ηγεσία της Κουμουνδούρου επιχειρεί να αναδείξει στην πολιτική ατζέντα δηλαδή το «φύγετε να έρθουμε εμείς που και θέλουμε και μπορούμε» να αντιμετωπίσουμε την κρίση.

Μάλιστα η Ν.Δ εμφανίζεται να δύναται να φτάσει μέχρι και τα ποσοστά που... έπιασε τον Ιούλιο του 2019 στην περίπτωση που γίνουν εκλογές και να αυξήσει και τη διαφορά που καταγράφεται στο σύνολο σχεδόν των δημοσκοπήσεων που διεξάγονται από την ημέρα των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Χαρακτηριστικό και το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Αν και το ποσοστό του μειώθηκε κατά 1% η διαφορά με τον Αλέξη Τσίπρα παραμένει στο 16% αφού και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια ποσοστιαία μονάδα. Παραμένει δέ τρίτος στις προτιμήσεις των πολιτών με τον Κανέναν να τον ξεπερνάει εισπράττοντας και τις δύο μονάδες που χάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων.

Επί της ουσίας στην δημοσκόπηση καταγράφεται η ίδια κατάσταση. Η κυβέρνηση παρουσιάζει φθορές, δεδομένων και των συνεχών κρίσεων που καλείται να διαχειριστεί, όμως δεν είναι τέτοιου μεγέθους που να δικαιολογεί τις κραυγές επικείμενης νίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντιθέτως η αδυναμία είσπραξης της φθοράς και προσέλκυσης ψηφοφόρων αναδεικνύει και το γεγονός ότι η πολιτική που ακολουθεί η Κουμουνδούρου δεν βρίσκει ανταπόκριση στους πολίτες που αναζητούν όπως όλα δείχνουν προτάσεις για λύσεις των προβλημάτων με το βλέμμα στο μέλλον.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Την ίδια στιγμή το ΚΙΝΑΛ στο δρόμο προς την εκλογή νέου αρχηγού δείχνει να προσελκύει το ενδιαφέρον των πολιτών. Η ανοδική του τάση συνεχίζεται φθάνοντας στο 9,5%, εν τούτοις το ερώτημα παραμένει: Θα συνεχιστεί αυτό το ενδιαφέρον και μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων της εκλογικής διαδικασίας στο τρίτο κόμμα του κοινοβουλίου;

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ανοδική τάση επιβεβαιώνει το κενό που υπάρχει στο χώρο της κεντροαριστεράς καθώς και ότι υπάρχουν πολίτες που παρακολουθούν τις εξελίξεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια αξιόπιστη πρόταση.