Τρ. Μηταφίδης: Βάζουν το όπλο στην πλάτη του Φίλη για να πυροβολήσουν την κυβέρνηση

Τρ. Μηταφίδης: Βάζουν το όπλο στην πλάτη του Φίλη για να πυροβολήσουν την κυβέρνηση

Την εκτίμησή του ότι οι αντιδράσεις που προκαλούνται από τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τους Πόντιους στοχεύουν την κυβέρνηση, εξέφρασε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του Κώστα Μπλιάτκα.

"Όλος αυτός ο σάλος που έχει προκληθεί έχει ως στόχο όχι το Φίλη, αλλά βάζουν το όπλο στην πλάτη του Φίλη για να πυροβολήσουν ουσιαστικά την κυβέρνηση. Βλέπω μια νεκρανάσταση της αλήστου μνήμης εθνικοφροσύνης και δεν ξέρω αν θέλουν να αναγεννήσουν την ΕΡΕ και την ΕΚΟΦ, γιατί βλέπω μάλιστα ότι ζητούν την ποινική δίωξη του Φίλη οι Οννεδίτες" είπε ο κ. Μηταφίδης.

Όπως τόνισε, ο υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη έκανε σαφές ότι η επίσημη άποψη (που διατυπώθηκε στη Βουλή) είναι ότι πρόκειται για γενοκτονία, ενώ η δική του περί εθνοκάθαρσης, και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορούμε να επιβάλλουμε ένα καθεστώς εθνικής ορθοδοξίας και όποιος αποκλίνει απ'' αυτό, ή έχει διαφορετική άποψη να εξαπολύουμε μετά ένα κυνήγι μαγισσών απαγορεύοντας τη διαφορετική άποψη".

Χαρακτήρισε λάθος σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα να καλλιεργούνται τέτοιου είδους διχαστικές λογικές και ψυχώσεις οι οποίες -όπως επισήμανε- κινητοποιούν και επαναφέρουν στη μνήμη γεγονότα σε ανθρώπους που έχουν υποφέρει.

"Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να γκρεμίσουμε το άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους, o Βενιζέλος λίγα μόλις χρόνια με ανοιχτές τις πληγές και γεμάτη η χώρα προσφυγικές παράγκες πήγε στην Άγκυρα και πρότεινε μάλιστα τον Κεμάλ για το βραβείο Νόμπελ" σχολίασε ο κ. Μηταφίδης, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε ότι πέρα από τους χαρακτηρισμούς, γεγονός αδιαμφισβήτητο παραμένει ότι η συσσώρευση του νεότερου τουρκικού κράτους έγινε με την εξόντωση διαφορετικών πληθυσμών και εθνικοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ