Πίεση στον Νίκο Βούτση ασκεί πλέον ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντάς τον προ των ευθυνών του για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασίας Χριστοδουλουπούλου.
Η επιστολή Μητσοτάκη εστάλη με αφορμή την προχθεσινή προσπάθεια της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιόν της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. Μάλιστα, αγνόησε προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε - καθ' υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της - ζητήσει προηγουμένως.
O κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει επιπλέον ως πρωτοφανή την άρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής.
«Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία», επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυτονοήτως καλεί τον πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη.
Δείτε εδώ αναλυτικά την επιστολή του Κ. Μητσοτάκη.