Tη σύγκληση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ζητά ο Ν. Μηταράκης

Tη σύγκληση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ζητά ο Ν. Μηταράκης

Έκτακτη σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό ζήτησε σήμερα με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής, ο Βουλευτής Χίου και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κ. Νότης Μηταράκης.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ: την Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, κ. Αικατερίνη Ιγγλέζη

ΚΟΙΝ: Γενικό Γραμματέα Βουλής

ΘΕΜΑ: Σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος

κ. Πρόεδρε,

Μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», τα ξημερώματα της Κυριακής 10/9, υπήρξε έκλυση 2.570 τόνων καυσίμων νοτιοδυτικά της Αταλάντης στο Σαρωνικό και προκλήθηκε εκτεταμένη ρύπανση, η οποία σήμερα έχει φτάσει μέχρι την Πειραϊκή και τη Φρεαττύδα.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής μας και προκειμένου να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής, τυχόν ευθύνες αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε βραχύ και μακρύτερο ορίζοντα, σας καλώ να συγκαλέσετε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, με πρόσκληση σε αυτή των συναρμόδιων Υπουργείων, την Περιφέρεια, τους όμορους Δήμους που έχουν πληγεί, περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο θέμα.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης, Α' Αντιπρόεδρος