Θ. Θεοχαρόπουλος: Μην κάνετε τα ίδια λάθη με τη ΔΗΜΑΡ, ελάτε να συνεργαστούμε

Θ. Θεοχαρόπουλος: Μην κάνετε τα ίδια λάθη με τη ΔΗΜΑΡ, ελάτε να συνεργαστούμε

«Σήμερα χτυπάω συναγερμό, αν δεν κινηθούμε γρήγορα και βρεθεί η χώρα μπροστά στα διλήμματα του αναπαλαιωμένου διπολισμού θα είναι αργά και δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία», ανέφερε στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Ποταμιού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κάλεσε όλες τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου σε ευρεία συμπαράταξη, με βάση προγραμματικές θέσεις και μία μεταρρυθμιστική ατζέντα. «Η συμμαχία όλων αυτών των δυνάμεων, πρέπει να έχει σαφές στίγμα. Άλλωστε όλοι μας κινούμαστε στο πλαίσιο της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», είπε και απευθυνόμενος στα στελέχη του Ποταμιού ανέφερε για τα λάθη της ΔΗΜΑΡ: «Πριν 2,5 χρόνια περίπου, η ΔΗΜΑΡ είχε την δυνατότητα να παίξει τον πρώτο και κυρίαρχο ρόλο στην ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά με το άγχος της περιχαράκωσης τελικά δεν το έπραξε. Εμείς έχοντας τις εμπειρίες μας από αυτά τα χρόνια, και μετά το πρόσφατο μας Συνέδριο τον Ιούνιο, αποφασίσαμε ότι χρειάζεται να δράσουμε άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό διαδραματίσαμε καταλυτικό ρόλο τον Σεπτέμβριο στη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για ατέρμονες συζητήσεις, χρειάζονται, πρωτοβουλίες και δράση. «Τώρα είναι η ώρα για τολμηρές αποφάσεις. Αλλιώς η ιστορία θα μας προσπεράσει. Όσοι κινούνται στον ευρύτερο χώρο πρέπει να συμβάλλουν θετικά σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια χωρίς μικροκομματικές περιχαρακώσεις και φοβίες».

Διαβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν καλεί το Ποτάμι χωρίς προγραμματική συμφωνία, αλλά το αντίθετα «στη βάση μίας προγραμματικής και μεταρρυθμιστικής ατζέντας για έναν ομοσπονδιακό πολυκομματικό φορέα, την δική μας Συμμαχία, με στόχο να υπάρξει το όχημα που θα μας οδηγήσει σταδιακά στον ενιαίο φορέα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ