Α. Σκέρτσος: Με έξι πράξεις αντί για λόγια χτίζουμε το νέο ΕΣΥ της ουσιαστικής φροντίδας

Α. Σκέρτσος: Με έξι πράξεις αντί για λόγια χτίζουμε το νέο ΕΣΥ της ουσιαστικής φροντίδας

Με 6 πράξεις αντί για λόγια χτίζουμε το νέο ΕΣΥ της ουσιαστικής φροντίδας ειδικά για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις υπηρεσίες του, τονίζει ο Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική έχει ένα και μόνο ένα λόγο ύπαρξης: να εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την συμπαράσταση σε κάθε βήμα της ζωής του, ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες στιγμές. Καθολικά και ακατάπαυστα».

Αναλυτικά, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ:

1. Σήμερα οι Έλληνες ασθενείς έχουν καλύτερη πρόσβαση από όλους τους ευρωπαίους στο σύνολο των ακριβών ογκολογικών θεραπειών. Τα τελευταία 3 χρόνια μέσω της επιτροπής αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης φαρμάκων έχουν προστεθεί 1000 νέες καινοτόμες θεραπείες (φάρμακα) στην αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ έναντι περίπου 100 κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
2. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα ακριβό ογκολογικό φάρμακο το οποίο ενώ στην Γερμανία αποζημιώνεται για 11 ενδείξεις καρκίνου, στην Ελλάδα αποζημιώνεται για 19, δηλαδή για όλες τις μορφές καρκίνου που έχει ένδειξη.
3. Παράλληλα το 2022 είχαμε αύξηση 20% στις κλινικές δοκιμές για ογκολογικά φάρμακα άρα καλύτερη πρόσβαση ασθενών σε αυτά.
4. Ειδικά για τους ογκολογικούς ασθενείς πέρα από την καλύτερη πρόσβαση στα φάρμακα και την πλήρη κάλυψη ακριβών φαρμάκων, έχουμε ήδη υλοποιήσει 2 κομβικές δράσεις:
  Το «οίκοθεν» που εγκαινίασε ο Kyriakos Mitsotakis χθες. Για πρώτη φορά στη χώρα οι ογκολογικοί ασθενείς δέχονται κατ´ οίκον υπηρεσίες και θεραπείες με πόρους του ταμείου ανάκαμψης.
  Ψηφίσαμε το Δεκέμβριο την ανακουφιστική φροντίδα και πλέον μπήκαν οι βάσεις να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ ο υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας για ασθενείς τελικού σταδίου.
5. Για τις παθήσεις του καρκίνου τρέχουν 4 προληπτικά προγράμματα δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων (μαστός, παχύ έντερο, τράχηλος και έπεται πνεύμονας) και εμβολιασμός για HPV.
6. Τέλος, μέσω του ταμείου ανάκαμψης Ελλάδα 2.0 ενισχύουμε τις ογκολογικές κλινικές στα νοσοκομεία μας. Επιπλέον δημιουργούμε ογκολογικό στη Λαμία και νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη που έχει ήδη χωροθετηθεί.


Η πολιτική έχει ένα και μόνο ένα λόγο ύπαρξης: να εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την συμπαράσταση σε κάθε βήμα της ζωής του, ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες στιγμές. Καθολικά και ακατάπαυστα.