Τη σύσταση δικαστικής αστυνομίας προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. «Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι μέχρι το πέρας των θερινών διακοπών θα έχει ολοκληρώσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη σύσταση δικαστικής αστυνομίας κι αυτό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνέργια συνεργατών ειδικών επιστημόνων και καταρτισμένων ανθρώπων θα βοηθήσει στο έργο απονομής δικαιοσύνης και θα μεταφέρει έναν όγκο δουλειάς από τους δικαστές και τους εισαγγελείς στους συνεργάτες τους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Λίγο αργότερα, επιχείρησε να διαψεύσει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις απολύσεις κρατουμένων επί ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι εξωφρενικά πράγματα αυτά φαίνεται δεν έχουν καμία εικόνα πραγματικότητας. Παραλάβαμε περίπου 12.000 κρατούμενους και κρατάμε σταθερό τον αριθμό σε 9.5000 δηλαδή τι θέλει πει ήταν 18.000 -20.000 οι κρατούμενοι;», αναρωτήθηκε ο κ. Κοντονής.
Σε ότι αφορά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία μείωσης του χρέους και απευθυνόμενος προς την ΝΔ τόνισε: «Εσείς τι περιμένατε; Εμείς μειώνουμε το χρέος 22% κι εσείς περιμένατε πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους από τον κύριο Σόιμπλε».
Αλέξανδρος Διαμάντης