Π. Τσαπανίδου: Έθεσα εαυτόν στην κρίση του Τσίπρα, μετά την ήττα, αλλά δεν παραιτήθηκα
eurokinissi
eurokinissi

Π. Τσαπανίδου: Έθεσα εαυτόν στην κρίση του Τσίπρα, μετά την ήττα, αλλά δεν παραιτήθηκα

Διέψευσε τα περί παραίτησης της μετά την «οδυνηρή ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου. Μιλώντας στον ΑΝΤ-1 είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν έπρεπε να εκδοθεί...silver alert για μένα» και πρόσθεσε: 

«Δεν έθεσα καμία παραίτηση στη διάθεση του προέδρου. Στην πρώτη συνάντηση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα όμως, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου, αλλά δεν ήταν θέμα παραίτησης». 

Τέλος, παραδέχτηκε ότι αυτό που καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή ήταν «μια οδυνηρή ήττα που μας πίκρανε», αφού «δεν περιμέναμε τέτοιο αποτέλεσμα».

Συγκεκριμένα, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα η Πόπη Τσαπανίδου έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Όταν υφίστασαι μια τέτοια ήττα, μπαίνεις σε ένα πένθος. Έχεις δώσει ένα κομμάτι του εαυτού σου και βλέπεις ότι έχασες. Το δεύτερο ή το τρίτο στάδιο του πένθους είναι ο θυμός. Σε κάποιες περιπτώσεις οι αντιδράσεις είναι ανθρώπινες και αναμενόμενες».

«Παραδεχόμαστε τα όποια λάθη έχουμε κάνει και από ότι φαίνεται ήταν και μπόλικα λάθη. Δεν καταφέραμε να πείσουμε για το πρόγραμμα μας, δεν αναφερθήκαμε σε αυτό με σαφήνεια, αφήσαμε να χαθούμε σε έναν θόρυβο που με δική μας ευθύνη δημιουργήθηκε. Ήταν στρατηγικό μας λάθος η απλή αναλογική, ενώ πιστεύουμε στην απλή αναλογική. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μπήκαμε στην προεκλογική μάχη. Πιστέψαμε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα συστρατευθούν σε αυτό», ανέφερε.

«Η ΝΔ έβαζε μπροστά τη σταθερότητα, εμείς βάζαμε την αλλαγή, η οποία φαίνεται πως δεν έπεισε», επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.