Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά πρότεινε ο Μ. Βορίδης

Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά πρότεινε ο Μ. Βορίδης

Ανέβασε τους τόνους, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων σε κρίσιμα θέματα.

«Για τι πράγμα να συνεννοηθούμε; Για τα σπασμένα των οκτώ μηνών, για το κόψιμο των συντάξεων και για να συμπράξουμε στην φοροεπιδρομή και την εξόντωση της ελληνικής οικονομίας;» αναρωτήθηκε, που διαδέχθηκε στο βήμα τον υπουργό Οικονομικών.

«Η συνεννόηση ξεκινάει από την ομολογία σφάλματος ή την έμπρακτο μετάνοια, και αυτή μπορεί να εκφραστεί με την παραίτηση της σημερινής κυβέρνησης. Αλλά επειδή θα πείτε "πάλι εκλογές; έχουμε νωπή λαϊκή εντολή", αν έχετε νωπή λαϊκή εντολή προχωρήστε στο λαμπρό έργο σας, αν όμως υπάρχει χρεία συναινέσεως, παραιτείστε και στηρίζετε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και προχωράμε από εκεί που το έχετε αφήσει».

«Δηλαδή αν συνομιλούσατε στην Ευρώπη, τον Δεκέμβριο του 2014, για το ασφαλιστικό, θα λέγατε ότι είναι εντάξει και δεν χρειάζεται καμιά παρέμβασης», παρενέβη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ