Πρ. Παυλόπουλος: Να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση με Ανθρωπισμό και Αλληλεγγύη

Πρ. Παυλόπουλος: Να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση με Ανθρωπισμό και Αλληλεγγύη

«Οφείλουμε ν' αντιμετωπίσουμε την προσφυγική τραγωδία υπό όρους Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης και να συμβάλουμε ενεργώς προκειμένου να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στη Συρία» ανέφερε από την Ερμούπολη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε χαιρετισμό του μετά το πέρας της λιτάνευσης της εικόνας του πολιούχου τής Σύρου Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Τιμούμε σήμερα και στην Σύρο, λάμπουσα ψηφίδα του απαράμιλλου μωσαϊκού του Αιγαίου και εμβληματικό κόσμημα του Πολιτισμού μας, την ιερή μνήμη του Αγίου Νικολάου. Του Αγίου που ιδίως για εμάς, τους Έλληνες, είναι ο σεπτός Προστάτης της θάλασσας και της ναυτοσύνης, στην οποίαν τόσα οφείλει αλλά και από την οποίαν πολλά πάντα προσδοκά η Ιστορία μας και η Οικονομία μας. Ας μου επιτραπεί όμως, υπό την τρέχουσα συγκυρία, αυτήν την γιορτινή μέρα να επισημάνω μόνον τούτο: Εύχομαι, μ' αφετηρία την φετινή γιορτή του Αγίου Νικολάου, να συνειδητοποιήσουν όλοι, ιδίως δε οι Εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η γειτονική Τουρκία, ότι οφείλουμε ν' αντιμετωπίσουμε την προσφυγική τραγωδία υπό όρους Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης και να συμβάλουμε ενεργώς προκειμένου να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στην Συρία. Έτσι ώστε το Αιγαίο να γίνει ξανά η θάλασσα του φωτός και της ειρηνικής συνύπαρξης».

Ο κ. Παυλόπουλος πρόκειται να επισκεφθεί το Δημαρχείο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη Σύρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ