Α. Παρασκευόπουλος για Πανούση: Δεν ξέρω που βρίσκονται τα πραγματικά περιστατικά και που η μυθοπλασία

Α. Παρασκευόπουλος για Πανούση: Δεν ξέρω που βρίσκονται τα πραγματικά περιστατικά και που η μυθοπλασία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, αναφέρθηκε σε όσα έχει επισημάνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, περί απειλών και περί διαφωνίας του ως προς την είσοδο αστυνομικών στις φυλακές Κορυδαλλού το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι από τις δηλώσεις του κ. Πανούση, «δεν μπορώ να ξεχωρίσω πού είναι ισχυρισμοί του, πού είναι η πολιτική εκτίμησή του, πού είναι η φωνή του εγκληματολόγου» και προσέθεσε: Το ευτύχημα είναι ότι απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές με μηνύματα και έχει στοχοποιηθεί, γεγονός που το έχει γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές αλλά όχι δημόσια. Οι απειλές, συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, «δεν μου έφεραν ανησυχία, υπάρχει φύλαξη και επαφίεμαι στην ασφάλεια που έχω». Ακόμα, διευκρίνισε ότι οι απειλές που δέχεται δεν έχουν αξιόπιστο ονοματεπώνυμο.

Σχετικά με το περιστατικό που περιγράφει ο κ. Πανούσης σε συνέντευξη Τύπου, ότι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στις φυλακές Κορυδαλλού, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι είναι αληθινό το περιστατικό που περιγράφεται, αλλά όχι όπως το λέει ο κ. Πανούσης. Για το περιστατικό αυτό είχαν ενοχοποιηθεί από ιστοσελίδα κ.λπ., τόσο ο κ. Πανούσης όσο και ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε ότι τα αστυνομικά όργανα, εάν το κρίνουν, μπορεί να μπαίνουν στις φυλακές κατόπιν άδειας του εισαγγελέα, χωρίς να υπάρχει ανάμειξη ή εντολή τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ