Π. Ρήγας: Θα διαπραγματευτούμε σκληρά με τους δανειστές για το ασφαλιστικό

Π. Ρήγας: Θα διαπραγματευτούμε σκληρά με τους δανειστές για το ασφαλιστικό

Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «θα προκαλέσει αντιδράσεις και ενστάσεις στους δανειστές» εκτιμά ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά". Τονίζοντας ότι «θα διαπραγματευτούμε σκληρά», σημειώνει πως «η εμμονή κάποιων εκ των δανειστών με τις μειώσεις, φανερώνει πως στρατηγικός τους στόχος είναι η αποδιάρθρωση της κοινωνικής συνοχής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει και αυτή τη μάχη, που είναι μάχη υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Η ανάκαμψη της οικονομίας, η κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας πρέπει να γίνουν με την κοινωνία όρθια» συμπληρώνει.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η μεταρρύθμιση γίνεται με κοινωνικό πρόσημο, με τη δημοσιονομική διόρθωση ως αποτέλεσμα εφαρμογής ενιαίων κανόνων, όχι οριζόντιων μειώσεων», ότι «η προστασία των κύριων συντάξεων αποτελεί πάγια δέσμευσή μας» και «οι σημερινές συντάξεις προστατεύονται πλήρως και για πάντα», και πως «η εθνική σύνταξη θα ακολουθεί την άνοδο του ΑΕΠ, άρα οι συντάξεις θα βελτιωθούν μόλις ανακάμψει η οικονομία». Επισημαίνει επίσης ότι ανασφάλιστη εργασία ζημιώνει το ασφαλιστικό σύστημα περί τα 4 δισ. ευρώ, και πως άμεσα θα ενισχυθεί το ΣΕΠΕ με στόχο την εισροή εισφορών περίπου 1,5 δισ. μέσω της μείωσης της ανασφάλιστης εργασίας, που σήμερα κυμαίνεται στο 20-25%.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ "...κλείνει το μάτι" στην Ένωση Κεντρώων και στο Ποτάμι ή σε βουλευτές τους, απαντά ότι «υπάρχει σταθερή πλειοψηφία», ότι «η κυβερνητική συνοχή είναι δεδομένη» και ότι «δεν έχει λόγο να κλείσει το μάτι σε κανέναν». «Εκείνοι που ευθύνονται για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας λειτουργούν ως εγχώριες συνιστώσες των πιο νεοφιλελεύθρων κύκλων της Ευρώπης», προσθέτει και τονίζει: «Οι "λαγοί" των οικουμενικών κυβερνήσεων εξυπηρετούν τους γνωστούς εγχώριους και ευρωπαϊκούς κύκλους που θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ματαιοπονούν».

Τέλος, δηλώνει βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, «φέρνοντας την ανάκαμψη της οικονομίας και βάζοντας τις βάσεις για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ