Π. Κουρουμπλής:  Νέος εκλογικός νόμος με μείωση βουλευτών και bonus εδρών

Π. Κουρουμπλής: Νέος εκλογικός νόμος με μείωση βουλευτών και bonus εδρών

Δεν απέκλεισε την αλλαγή του εκλογικού νόμου εντός του 2016 ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή του «MEGA».

Αναφερόμενος στις πιθανές αλλαγές της υφιστάμενης νομοθεσίας ο κ. Κουρουμπλής είπε πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν περισσότερα από 7 - 8 ζητήματα ώστε τελικά ο νέος νόμος να προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν και όχι να τους στρέφει προς την αποχή.

«Είμαι υπέρ της μείωσης του bonus (σσ των 50 εδρών)», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο το bonus που πρέπει να μπει στο τραπέζι είναι και ο αριθμός των βουλευτών».

Ο κ.  Κουρουμπλής προανήγγειλε και αλλαγές στο θέμα των ποσοστών που χρειάζεται ένα κόμμα για να εκλέξει βουλευτή σε μια περιφέρεια και ανέφερε ως παράδειγμα την Κομοτηνή, όπου παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα δεν έχει εκλέξει βουλευτή.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρξει καμία μείωση κύριων συντάξεων.

Τέλος, αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι από συντηρητική παράταξη κλείνει τώρα προς τα δεξιά, αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε πως έχει δοκιμαστεί στα υπουργεία και η κοινωνία ξέρει το μεταρρυθμιστικό του έργο.