7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Π. Koυρουμπλής: Τη μεσαία τάξη την συνέτριψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Π. Koυρουμπλής: Τη μεσαία τάξη την συνέτριψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου δημιούργησε τη μεσαία τάξη. Δεν την κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη. Τη συνέτριψαν οι πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων» δήλωσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον απόηχο και των δηλώσεων του Δημήτρη Τζανακόπουλου περί «ελίτ» με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ. 

«Ξέρει ο ελληνικός λαός ποιος συνέτριψε τη μεσαία τάξη. Ξέρουμε ποιος οδήγησε τη χώρα εδώ»  είπε. «Με εξέφραζε το σύστημα όταν κυβερνούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έφερε το σύστημα σε μια ισορροπία» πρόσθεσε ο υπουργός. 

Με αφορμή τις εκλογές για το νέο κεντροαριστερό φορέα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε «αγωνίζομαι να συγκλίνουν οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις. Μόλις τελειώσει ο επόμενος γύρος, να τελειώσει την προσπάθεια που κάνει για ενιαιοποίηση».

Απαντώντας, στον κ. Κουρουμπλή, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εμφανίστηκε αιχμηρός μέσω του ΣΚΑΪ για όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ «Όσοι πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για τις καρέκλες να μείνουν εκεί, δεν τους θελουμε. Ο κ. Κουρουμπλής τους κοροϊδεψε. Εξαπατήθηκαν» είπε, ενώ χαρακτήρισε ως ισχυρό μήνυμα την ανταπόκριση του κόσμου στις εκλογές. 

Π. Κουρουμπλής: Οι ακτές του Σαρωνικού είναι καθαρότερες από πριν

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στον real fm ισχυρίστηκε αναφερόμενος στην απορρύπανση του Σαρωνικού μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ότι «οι ακτές είναι καθαρότερες από ό,τι ήταν πριν».

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερ ότι «οι ακτές είναι καθαρότερες από ό,τι ήταν. Οι τελευταίες μετρήσεις του Νοεμβρίου, σε όλα τα σημεία, για τον βυθό είναι κάτω από το όριο που προβλεπόταν. Θα πάρουμε και την επόμενη μέτρηση και τότε θα καλέσουμε τους ξένους ανταποκριτές και τους συναδέλφους για να κάνουμε μία συζήτηση και μία συνέντευξη», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του υπουργού Ναυτιλίας.

«Το προλάβαμε το κακό, έγινε εξαιρετικά καλή δουλειά... Πρέπει να σας πω, ότι και οι παλιές πίσσες που υπήρχαν στους βράχους καθαρίστηκαν όλες με καλέμι. Γίνεται ποιοτική δουλειά», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «θα περιμένουμε και άλλη μία μέτρηση, για να μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι. Εάν έχουμε τα στοιχεία αυτά και την επόμενη εβδομάδα που έχουμε τη μέτρηση θα ζητήσω από το υπουργείο Υγείας να έρθουν οι επιστήμονες από το ΚΕΕΛΠΝΟ να μετρήσουν».

Με πληροφορίες από skai.gr

Φωτoγραφία: SOOC