Ομάδα των «11»: Τη Δευτέρα το όνομα του νέου κόμματος - Τι ανακοίνωσε ο Παπαδημούλης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ομάδα των «11»: Τη Δευτέρα το όνομα του νέου κόμματος - Τι ανακοίνωσε ο Παπαδημούλης

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πολιτικού φορέα που συγκροτούν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Την Δευτέρα κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα: Για μια εναλλακτική αριστερή προοδευτική πρόταση για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Την Δευτέρα θα παρουσιάσουμε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων την νέα Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Το πολιτικό μας στίγμα, την ταυτότητα που θα διαμορφώσουμε, τις θέσεις που θα παρουσιάσουμε στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, που ως γνωστόν θα είναι ο πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Βίντεο-πρόσκληση με «καρφί» για Κασσελάκη

«Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα) στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών της Αριστεράς», έγραψε ο Αλ. Χαρίτσης, αναρτώντας στα social media το βίντεο με την πρόσκληση στην εκδήλωση. 

Από το βίντεο, δεν έλειψε και η «σπόντα» στον Στέφανο Κασσελάκη και στον ισχυρισμό του πως οι αποχωρήσαντες είναι «φορτισμένοι για τη διάσπαση, αφόρτιστοι για την ενότητα». Το σποτ κλείνει με «LOADING» που παραπέμπει σε λογισμικό, αλλά ερμηνεύεται και ως απάντηση στο σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιθανό όνομα

«Αριστερά Μπροστά» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανό όνομα για τον νέο πολιτικό φορέα, το οποίο αναμένεται να «κλειδώσει» μέσα στο Σαββατοκύριακο και να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της ΚΟ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος και γραμματέα της ΚΟ η Πέτη Πέρκα.

Σημειώνεται πως το όνομα «Αριστερά Μπροστά» ίσως παραπέμπει στο κίνημα «En Marche» (μετέπειτα La République en marche και Renaissance) που δημιούργησε ο Εμανουέλ Μακρόν και διαφοροποιήθηκε από τους παλαιούς κομματικούς σχηματισμούς στη Γαλλία.

Δ. Παπαδημούλης: Θα εκπροσωπήσω τους «11» στο Eυρωκοινοβούλιο

Τους 11 βουλευτές, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν Κοινοβουλευτική Ομάδα, στηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εκπροσωπώντας τους στην Ευρωβουλή μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Όπως ανακοίνωσε, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι δεν θα είναι ο μόνος πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που θα το πράξει, θα εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτείται υπό τον Αλέξη Χαρίτση.

«Είμαι από τους συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση η αποχώρηση μου. Ήταν απόφαση ευθύνης, καθώς αυτό το κόμμα με τη νέα ηγεσία απομακρύνεται από αυτό που γνωρίσαμε επί Τσίπρα. Θέλοντας να είμαι συνεπής με τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα στηρίξω το νέο χώρο των «11» και στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτό το χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για το ποια είναι η δεξαμενή των πρώην ευρωβουλευτών από την οποία θα προκύψει ο τουλάχιστον άλλος ένας ευρωβουλευτής που θα είναι μαζί του, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε τα ονόματα των Στέλιου Κούλογλου και Πέτρου Κόκκαλη, ζητώντας από όλους να κάνουν υπομονή λίγων ωρών μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν την Δευτέρα.

«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

«Υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ανυποληψία, δεν είναι μόνο πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις» ανέφερε ο πολύπειρος πολιτικός και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Αυτό το κόμμα το ξέρω πολύ καλά, ασφυκτιούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μια σχέση χρόνων, σέβομαι τη σιωπή του, δεν νομίζω ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία. Όταν μίλαγε ο κ. Κασσελάκης, ο Τσίπρας ήταν κατσουφιασμένος», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.