Ο κ. Καμμένος ως τι προσκαλείται στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών;

Ο κ. Καμμένος ως τι προσκαλείται στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών;

Το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών είναι ένα άτυπο Όργανο, χωρίς συνταγματική νομιμοποίηση, που συγκαλείται σπανίως, σε έκτακτες εθνικές περιστάσεις.

Ενίοτε χρησιμοποιείται και ως όργανο διάχυσης ευθυνών στο σύνολο του πολιτικού φάσματος, όπως συνέβη τον Ιούλιο του 2015, ή όπως συμβαίνει και με την αυριανή συνεδρίαση του οργάνου.

Σε όλες όμως τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις, οι προσκλήσεις που έστελνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφορούσαν τους προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων, αρχηγούς κομμάτων δηλαδή, που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Γι'' αυτό και προκαλεί εντύπωση η κίνηση του προέδρου της Δημοκρατίας, που τυγχάνει άριστος γνώστης των συνταγματικών θεμάτων, να στείλει πρόσκληση στον Πάνο Καμμένο, με την ιδιότητα του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.

Ο κ. Καμμένος έχει απωλέσει την ιδιότητα αυτή, μαζί με τα κοινοβουλευτικά προνόμια που τη συνοδεύουν, από τις 19/11/2015, όταν διέγραψε τον κ. Νικολόπουλο και βρέθηκε με 9 βουλευτές.

Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κοινοβουλευτική ομάδα υφίσταται μόνον αν συγκεντρώνει περισσότερους από 10 βουλευτές, και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις αν διαθέτει περισσότερους από 5 βουλευτές.

Προφανώς ο κ. Καμμένος προσκαλείται στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ως ιδιαίτερη περίπτωση...

Εκτός και αν έχει ήδη δανείσει ο κ. Τσίπρας στους ΑΝΕΛ έναν από τους 144 βουλευτές που διαθέτει, για να μην χάσουν τα προνόμιά τους...