Σε ένα παράλληλο σύμπαν πρέπει να ζει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά στη Βουλή μίλησε για νομοσχέδιο «τομή που ο τόπος είχε ανάγκη δεκαετίες», την ώρα που οι συντάξεις μειώνονται δραματικά και το αφορολόγητο πηγαίνει στα τάρταρα. «Το σύστημά μας φέρνει τομή στο ασφαλιστικό. Το παλιό πολιτικό σύστημα λόγω υποκρισίας δημαγωγία και εμμονής σε ρυθμίσεις άναρχες και πελατειακές δεν μπορούσε επιχειρήσει. Τώρα είναι η στιγμή!», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας τους βουλευτές να αναρωτιούνται εάν αναφέρεται στο παρών νομοσχέδιο.
Ο ίδιος, όμως, δεν έμεινε εκεί, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι «δίνουμε βοήθεια σε φτωχούς και αδύναμους ,στα μπλοκάκια αλλά και σε όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης». Παράλληλα, μίλησε για «ισονομία», ενώ υποστήριξε οι προστατεύονται οι πιο αδύναμοι μέσω της εθνικής σύνταξης, η οποία να σημειωθεί δεν θα ξεπεράσει τα 384 ευρώ! Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι θέλει να προστατέψει τα υψηλά εισοδήματα: «Ο μισθωτός των 1.000 ευρώ θα πάρει ίδια παροχή με τον ελεύθερο επαγγελματία που έχει εισόδημα 500.000 ευρώ» σημείωσε και συμπλήρωσε, «αν έπρεπε να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα από τον μισθωτό των 500 ευρώ δεν θα ήταν βιώσιμο. Αρά πρέπει να συνεισφέρει και αυτός που παίρνει 5.000 ευρώ το μήνα».
Τέλος, ισχυρίστηκε εκ νέου ότι η κυβέρνηση τήρησε την δέσμευσή της, μιας και –κατά τον ίδιο- καμία σύνταξη δεν πρόκειται να μειωθεί. «Προβλέπουμε όχι περικοπή αλλά απλώς προσωρινή αναστολή μέχρι 2018 των πολύ υψηλών συντάξεων που αθροιστικά ξεπερνούν τα 3000 ευρώ ή 2000 ευρώ ατομικά. Εμείς θέλουμε οι κανόνες ισότητας να μην αφορούν μόνο τις κοινωνικές τάξεις αλλά εφαρμόζουμε ίδιους κανόνες. Στο μέλλον θα επανυπολογιστούν οι συντάξεις κύριες και επικουρικές, ώστε σε μια δεκαετία να είναι όλοι οι συνταξιούχοι μιας ταχύτητας».