8ος χρόνος, ημέρα 2390η
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Νίκος Φίλης: Η EΡΤ κυβερνάται από ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων

Νίκος Φίλης: Η EΡΤ κυβερνάται από ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων

Απίστευτη παρέμβαση από τον Νίκο Φίλη ο οποίος επισημαίνει ότι η ΕΡΤ θυμίζει την εποχή πριν το «μαύρο» και κάνει λόγο για ένα «κανάλι που έχει παραδιοίκηση» καθώς και ότι «κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων» ενώ επιρρίπτει ευθύνες, εμμέσως πλην σαφώς, στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός εμφανίσθηκε λάβρος κατά της ΕΡΤ αφήνοντας και αιχμές κατά του αρμοδίου υπουργού Ν. Παππά αφού σε συνέντευξη που παραχωρεί στο newpost.gr αναφέρει ότι «Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή».

«Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση» σημειώνει στη συνέντευξή του ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας πως «Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση».

Μάλιστα επιρρίπτει ευθέως στην κυβέρνηση τις ευθύνες για την κατάσταση στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι «στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

Εν συνεχεία δηλώνει πως είναι κατά των εμπάργκο ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται από συναδέλφους του ξεκαθάρισε ότι «Όσα λέω και κάνω τα εντάσσω στη συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ».

Αμέσως μετά όπως σημειώνει με νόημα ότι αυτό το κάνει «Όσο λειτουργεί βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ζήσαμε μια περίοδο «νεκρών» οργάνων. Και όσο βέβαια μπορεί να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη μεταμφίεση του κυβερνητικού προγράμματος. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στίγμα αριστερού κόμματος και όχι το στίγμα ενός κόμματος που λειτουργεί υπό τον μανδύα του κυβερνητισμού, της αναγκαστικής υποστήριξης όλων των ενεργειών της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζει πως δεν δέχθηκε να αναλάβει άλλο υπουργείο όταν έφυγε από το Παιδείας για το οποίο έλαβε από τον πρωθυπουργό βαθμό «10 και αποβλητέος, όχι μετεξεταστέος».

Υπονοούμενα αφήνει και για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας ότι σε προσωπικό επιπεδο είναι καλές «Όταν τον βλέπω στη λειτουργία των οργάνων».

Διαβάστε ακόμα:

- Ο Ν. Παππάς απαντά στον Ν. Φίλη: Δεν γνωρίζεις την κατάσταση στην ΕΡΤ