Νέο κύκλο αντιπαραθέσεων πυροδότησε ο Β. Μεϊμαράκης

Νέο κύκλο αντιπαραθέσεων πυροδότησε ο Β. Μεϊμαράκης

Νέο κύκλο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων πυροδότησε ο Β. Μεϊμαράκης απαντώντας μέσω κύκλων τόσο στους συνυποψηφίους του όσο και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικά οι κύκλοι του Β. Μεϊμαράκη αναφέρουν:

«1.Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης: Ότι δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου, εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.

Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

2. Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης: Στον κ. Μητσοτάκη είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

3. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα; Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

4.Όσον αφορά στον κ. Βορίδη: Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».

Τι απαντούν κύκλοι Κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Τζιτζικώστας

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησαν στον κ. Μειμαράκη επισημαίνοντας ότι "θα συνιστούσαμε σε όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Όσο λιγότερο προσωποποιούμε τις αντιθέσεις μας τόσο περισσότερο υπηρετούμε την ενότητα της παράταξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζΐ".

"ΌΟπου θέλει, όποτε θελει, επιτέλους δέχθηκε την πρόσκληση που του έχω κάνει", δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στην πρόταση διαλόγου που έκανε ο κ. Μειμαράκης στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

"Δεν απάντησε τίποτα σε όσα του καταλόγισαν στις ανακοινώσεις οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά και επικαλείται μία δήλωση που δεν έγινε ποτέ", σχολίασαν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμα:

- Ως "κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα" απορρίπτουν συνεργάτες του Α. Σαμαρά τις αιτιάσεις Μεϊμαράκη