8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

ΝΔ: «Οι κύριοι Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος οφείλουν άμεσα εξηγήσεις για τον περίεργο μεσάζοντα»

ΝΔ: «Οι κύριοι Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος οφείλουν άμεσα εξηγήσεις για τον περίεργο μεσάζοντα»

Να δώσει άμεσα εξηγήσεις, για σημερινό δημοσίευμα που κάνει λόγο για «άγριο επεισόδιο του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με ταξίαρχο των Εξοπλισμών», καλεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση, προαναγγέλοντας μάλιστα ότι θα φέρει αύριο το θέμα αυτό και στη Βουλή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει το θέμα «εξαιρετικά σοβαρό», υπογραμμίζει πως, «τα ερωτήματα προς τους κ. Καμμένο και κ. Τσίπρα είναι αμείλικτα» και τους καλεί να απαντήσουν σήμερα κι όλας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο κ. Καμμένος είχε οξύτατο επεισόδιο με τον ανώτατο αξιωματικό που χειριζόταν την πώληση πολεμικού υλικού από το υπουργείο Άμυνας στη Σαουδική Αραβία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Στον κυριακάτικο Τύπο δημοσιεύεται μια καθ' όλα περίεργη ιστορία, για την οποία οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αποκαλύπτεται ότι στην διαμόρφωση μιας συμφωνίας της Ελλάδος με την Σαουδική Αραβία για την πώληση  από το ελληνικό Υπουργείο Αμύνης πολεμικού υλικού αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από το νόμο.
 
Το ίδιο ρεπορτάζ, μάλιστα, εμφανίζει τον Υπουργό Αμύνης κ. Π. Καμμένο να διέταξε στο γραφείο του τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού - παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων - επειδή ο τελευταίος θέλησε να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας, ως όφειλε, αν ο συγκεκριμένος  μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και συνομιλώντας απευθείας γι αυτό, με τις επίσημες αρχές της εν λόγω χώρας.
 
Τα ερωτήματα προς τους κ. Καμμένο και κ. Τσίπρα είναι αμείλικτα και τους καλούμε να τα απαντήσουν σήμερα κι όλας:

1. Ποιος ήταν ο - κατά το δημοσίευμα - μη πληρεξούσιος μεσάζοντας Β.Π. και ποιους σκοπούς κλήθηκε να εξυπηρετήσει, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά δια νόμου σε αντίστοιχες διακρατικές συμφωνίες;

2. Ήταν ή όχι σε γνώση της Σαουδικής Αραβίας η επιλογή του κ. Καμμένου να αναθέσει την διαμόρφωση της συμφωνίας στο συγκεκριμένο μεσάζοντα;

3. Ποια ακριβώς σχέση έχει ο κ. Καμμένος με τον εν λόγω μεσάζοντα με τον οποίο φέρεται να υπέγραψε και σχετική σύμβαση πώλησης του πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία στις 17 Ιουνίου 2017;
 
Το θέμα είναι - για προφανείς λόγους - εξαιρετικά σοβαρό και η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει αύριο κι όλας σχετική ερώτηση στην Βουλή».

Φωτογραφία: Wikipedia/wikimedia