Λαφαζάνης: Προβλέπει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Λαφαζάνης: Προβλέπει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις διατύπωσε απόψε από την Πάτρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.

Ακόμα, πρόσθεσε, ότι οι οικονομικές εξελίξεις θα είναι επώδυνες για το λαό, ο οποίος, όπως τόνισε, θα αρχίσει να αντιδρά.

Αναφερόμενος στο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον χαρακτήρισε «μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, μέσω του οποίου δίδονται πάλι ως δώρο στο τραπεζικό κεφάλαιο 10 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η κοινωνία φορολογείται άγρια».

Επίσης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «σήμερα είναι φανερό πλέον γιατί ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε εκλογές εξπρές». Ο στόχος σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ήταν διπλός. «Ήθελε να κρύψει από τον λαό τις πραγματικές επιπτώσεις και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου και να μην αφήσει περιθώρια οργάνωσης στην Λαϊκή Ενότητα».

Όπως πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «με την κωλοτούμπα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, πολύς κόσμος πιστεύει ότι πλέον δεν υπάρχει εναλλακτική του μνημονίου», τονίζοντας σε αυτό το σημείο, πως «είναι μύθος για να αποκοιμίζουν τον λαό, διότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος».

Μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν βγήκε ηττημένη ηθικά και πολιτικά, αλλά δικαιωμένη για τα όσα έλεγε προεκλογικά και πρόσθεσε: «Ανάμεσά μας, δεν υπάρχουν λιποτάκτες που εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης, που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν. Εμείς λέγαμε και λέμε την αλήθεια, αγωνιζόμαστε με συνέπεια στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και επιβεβαιωνόμαστε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ