Λ. Γρηγοράκος: Μέλημά μου η μεγάλη προοδευτική παράταξη

Λ. Γρηγοράκος: Μέλημά μου η μεγάλη προοδευτική παράταξη

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας τονίζει ότι θα παραμείνει ενεργός βουλευτής και δεν θα εγκαταλείψει το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, ενώ υπόσχεται ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, αμέσως μετά τη διαγραφή του, εξακολουθεί να επιμένει στην άποψή του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στην κριτική που άσκησε στην Φώφη Γεννηματά. Επίσης τονίζει "η ελεύθερη έκφραση της γνώμης μου υπαγορεύεται από την επιλογή μου να καταθέτω τους προβληματισμούς και τις απόψεις μου για την πορεία της χώρας, για το πολιτικό σύστημα, για την παράταξή μου. Έτσι έπραττα πάντα κι έτσι έπραξα και τώρα".

Αναφερόμενος στην διαγραφή του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος υπογραμμίζει ότι "όπως φάνηκε, όμως, η αυτονόητη για μένα ενέργεια αντιστρατεύεται τα σχέδια εκείνων που θέλουν να επιβάλουν τις πρακτικές και τις πολιτικές του παρελθόντος. Πιστεύω ακράδαντα πως η διαγραφή μου εξυπηρετεί αυτή την επιδίωξη".

Εξακολουθεί να αξιολογεί "ως θετικό γεγονός την εκλογή Μητσοτάκη, γιατί σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης πήγε κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του λαϊκισμού. Υποστήριξε καθαρές θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, της οικονομίας, της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας".
Ο βουλευτής Λακωνίας υπογραμμίζει ότι "η πολιτική και η ιδεολογική μου ταυτότητα είναι γνωστή. Το ίδιο και η αταλάντευτη προσήλωσή μου στις αρχές και στις αξίες της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς. Η συμμετοχή μου στο ΠΑΣΟΚ υπαγορεύθηκε από αυτές τις αρχές, τις οποίες ούτε διαπραγματεύθηκα ούτε θα διαπραγματευθώ στο μέλλον. Μέλημά μου ήταν και παραμένει η ανασύνθεσητης μεγάλης προοδευτικής παράταξης που θα υπερβαίνει σημερινά καχεκτικά κομματικά σχήματα".

Αναφερόμενος στην σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζει "δυστυχώς οι παθογένειες των κομματικών μηχανισμών είναι παρούσες. Αυτές εμποδίζουν πολλούς να δουν πέρα από τον μικρόκοσμό τους. Προφανώς κάποιοι αδυνατούν να αποκτήσουν μια δική τους αυτοτελή και αυτόφωτη ταυτότητα. Η πολιτική μου φιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εδράζεται σε αρχές και αξίες τις οποίες δεν μπορούν να αντιληφθούν όλοι εκείνοι που επιδίδονται σε ευτελή και μικροπολιτικά παιγνίδια".