8ος χρόνος, ημέρα 2389η
Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Κυρ. Μητσοτάκης: Αδύναμος και εκβιαζόμενος ο Αλ. Τσίπρας - Η φαρσοκωμωδία πρέπει να τελειώσει

Κυρ. Μητσοτάκης: Αδύναμος και εκβιαζόμενος ο Αλ. Τσίπρας - Η φαρσοκωμωδία πρέπει να τελειώσει

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σε υψηλούς τόνους σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έκανε λόγο ξανά για έναν «κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας» και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο «αδύναμο» αλλά και «εκβιαζόμενο» πρωθυπουργό».

Ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα θα αποκτήσει μία σταθερή φωνή στο εξωτερικό μετά τις εκλογές αναφέρθηκε στις εξελίξεις εντός της κυβέρνησης επισημαίνοντας με έμφαση ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αποπέμψει τον άνθρωπο με τον οποίο συμφωνούσε ως προς το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και να κρατήσει τον Πάνο Καμμένο που «ευθαρσώς έχει δηλώσει ότι τη συμφωνία δεν την στηρίζει» και δεν θα τη ψηφίσει.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για εικόνα διάλυσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η οποία αντανακλά πλέον και στη διεθνή εικόνα της χώρας, την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή ως προς την πορείας της μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης.

Ακολουθεί, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες:

«Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ως ένα κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσίπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποιος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της.

Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».