Κρίσιμο ραντεβού Αλέξη-Καμμένου

Κρίσιμο ραντεβού Αλέξη-Καμμένου

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου, μετά από 1,5 και πλέον ώρα, η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

Η συνάντηση, που ξεκίνησε στις 11.30, πραγματοποιήθηκε στον «απόηχο» των δηλώσεων του κ. Γ. Μουζάλα, ο οποίος αν και φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή του -την οποία ζήτησε νωρίτερα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης- επισήμως η πληροφορία προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να άρει τις επιφυλάξεις του κ. Καμμένου σχετικά με τη συμμετοχή του κ. Μουζάλα, η παραίτηση του οποίου ζητήθηκε μετ' επιτάσεως από τον υπουργό Άμυνας τόσο χθες, όσο και σήμερα, με νεότερες δηλώσεις του.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προσέλθει διαδοχικά, την τελευταία, ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός, Αναστάσιος Πετρόπουλος, καθώς επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Νωρίτερα, πληροφορίες έφεραν τον κ. Γιάννη ΜΟυζάλα να έχει θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

Όπως ανέφερε δημοσίευμα του ΑΝΤ1, o αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, που βρισκόταν στο αεροσκάφος προς τις Βρυξέλλες, υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του, κατά την οποία αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία".

Το ζήτημα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα συζητήθηκε και στο μίνι κυβερνητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί.