Καταγγελία σοκ από Γ. Πανούση

Καταγγελία σοκ από Γ. Πανούση

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις στις οποίες προχωρά ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, καταγγέλλοντας σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσής του.

Σε κείμενό του, το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα - και το οποίο έχει καταθέσει σε συμβολαιογράφο για λόγους προστασίας της προσωπικής του ασφάλειας - αλλά και σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι στο σχέδιο εναντίον του πρωταγωνιστούν άτομα του χώρου των ποινικών και της τρομοκρατίας, αλλά και κυβερνητικά στελέχη!

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο κ. Πανούσης αφήνει να εννοηθεί ότι γνώστης του σχεδίου είναι και ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.

«Το κείμενό μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο. Όχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, πού υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία και με ποιον τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου», αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Αναφερόμενος στην κόντρα του με τον κ. Παρασκευόπουλο, ο Γ. Πανούσης λέει: «Την τελευταία, όχι σύγκρουση, ας πούμε διαφωνία με τον Παρασκευόπουλο την είχα όταν δημοσιοποιήθηκε ότι μπήκε η αστυνομία στις φυλακές. Και γράφανε ότι δυο μέρες πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση 'οι μπάτσοι του Πανούση μπήκαν στις φυλακές και ελέγξανε τα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς'. Παίρνω τηλέφωνο τον Παρασκευόπουλο και του λέω: 'Μπήκα στις φυλακές;' 'Οι θεσμικοί…' μου απαντά. 'Μπήκα εγώ στις φυλακές; Μπήκα χωρίς την άδειά σου και χωρίς τον εισαγγελέα; Μπήκα;' του λέω. 'Το Μαξίμου είπε να μη δώσουμε έκταση…' μου είπε. 'Χριστιανέ μου, μπήκα στις φυλακές; Αφού δεν μπήκα. Βγες και διέψευσε!' του ξαναλέω.

Ποτέ δεν διαψεύστηκε… Άρα αυτή η ιστορία, με τον Πανούση να μπαίνει στις φυλακές και να ελέγχει τα κελιά κλπ, είναι κατασκευασμένη. Από τους ίδιους κύκλους με τα ονόματα που έχω δώσει στον συμβολαιογράφο, οι οποίοι θέλουν να πουν στους ποινικούς και στους άλλους ότι 'ο Πανούσης μας απαγορεύει να κάνουμε τις μεγάλες καινοτομίες και να σας βγάλουμε έξω'. Μεταφέρουν δηλαδή την ευθύνη που έχουν ως υπουργείο Δικαιοσύνης σε εμένα, που δεν ήμουν υπεύθυνος για τις φυλακές. Ο κακός Πανούσης… Αυτό το παιχνίδι κάνανε. Έτσι λοιπόν, με στοχοποίησαν, με αποτέλεσμα οι μέσα, είτε είναι ποινικοί είτε οι άλλοι, που δεν μπορούσαν να ξέρουν και πολλά πράγματα, να λένε 'θα τον φτιάξουμε', 'θα τον κανονίσουμε' κλπ. Διότι εγώ με αυτούς δεν έχω καμία επαφή. Δεν έχω καμία σχέση με το έγκλημα. Πώς μπορεί, λοιπόν, να με μισούν; Με μισούν γιατί οι άλλοι φροντίζουν γι' αυτό. Στη λογική της δημοφιλίας. Ότι δηλαδή είσαι δημοφιλής έξω στην κοινωνία και θα σε φτιάξουμε εμείς οι μέσα. Και κάνανε αυτό το παιχνίδι».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε για να απομακρυνθεί από το υπουργείο, και για ποιόν λόγο, απαντά: «Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι' αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω 'δεν πειράζει, είμαι υπουργός'».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Πανούσης εκτοξεύει βολές για τον αντικαταστάτη του στο υπουργείο αλλά και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα τρομοκρατίας. «Για ποια τρομοκρατία με ρωτάτε; Προχθές ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε οτι δεν υπάρχει τρομοκρατία στην Ελλάδα. Έτσι δήλωσε ο σημερινός υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Η τρομοκρατία είναι ένα φαινόμενο που θέλει μεγάλη ειδική ανάλυση, γιατί μόνο στην Ελλάδα υπάρχει με την κλασική μορφή.Το ζήτημα δεν είναι αυτό.Εμένα με φοβίζουν πολύ οι σταυροφορίες. Δηλαδή μην πάμε σε ένα θρησκευτικό πόλεμο με τον α΄ή β΄τρόπο. Δε νομίζω οτι αντέχει η Ευρώπη δέκα εκατομμύρια μετανάστες. Είχα πει κάποια στιγμή ότι μόνο στην Αμερική και στον Καναδά μπορούν να απορροφηθούν αυτά τα μεγέθη. Η Ευρώπη δεν θα το αντέξει και αν καταφέρουν να κάνουν μια κατανομή, είμαστε πολύ κοντά σε σταυροφορίες.

Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, προφανώς όσο ζούμε μια κρίση οικονομική, θα έχουμε εγκλήματα επιβίωσης. Γιάννης Αγιάννης...Κλέψε ένα ψωμί για να ζήσεις. Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη χωρίς σύνορα, η παγκοσμιοποίηση, εκ των πραγμάτων δημιουργεί το οργανωμένο έγκλημα σε συνεργασία με την πολιτική διαφθορά. Γιατί δε γίνεται οργανωμένο έγκλημα χωρίς πολιτική διαφθορά. Θα διευρύνεται και θα δικτυώνεται. Πολυεθνικές είναι το οργανωμένο έγκλημα, άλλος είναι ο εγκέφαλος, άλλος ο διανεμητής, άλλος ο εκτελεστής...Θα πάμε όμως και σε τεχνολογικά εγκλήματα σιγά-σιγά. Δηλαδή η χρήση των τεχνολογικών μέσων απο κομπιούτερ θα μας οδηγήσει σε εγκλήματα τέτοιου τύπου. Νομίζω οτι οδεύουμε περισσότερο σε αιματηρές καταστάσεις. Με περισσότερη βία".